Samen Sporten

Met sport is veel te winnen! Sporten is niet alleen gezond, via sporten leg je ook contact met leeftijdgenoten en ontwikkel je jezelf. Wanneer je lid bent van een vereniging kom je vanzelf in aanraking met teamgenoten en andere leden. Je gaat mee op kamp, kijkt bij wedstrijden, drinkt een drankje mee en doet misschien vrijwilligerswerk bij de club.

Toegankelijkheid

thumb_alles_over_toegankelijkheid

Deskundigheid trainer en bestuurders

thumb_scholing

Stappenplan

thumb_stappenplan

Sportaanbod

thumb_sport_aanbod

In samenwerking met

thumb_insamenwerkingmet

Inspirerende voorbeelden

Geweldig dat je geïnteresseerd bent in het mogelijk maken van Samen Sporten bij jouw club. Laat je vooral inspireren door sportclubs die hierin al stappen hebben gezet. Verschillende succesvolle praktijkvoorbeelden zijn hier beschreven.

Ken jij meer goede voorbeelden, of heb je aanvullingen om sportclubs nog beter te ondersteunen om samen sporten voor mensen met en zonder beperking mogelijk te maken, geef het door via gehandicaptensport@nocnsf.nl.

Nuttige adressen

thumb_nuttige_adressen

Financiële middelen en mogelijkheden

Onderzoek de lidmaatschapskosten voor sporters met een beperking. Een sporter met een beperking gaat dezelfde verplichtingen aan als sporters zonder beperking. Een aanpassing van de lidmaatschapskosten wordt daarom in eerste instantie niet aangeraden.