TeamNL Talentdagen

Heb jij het in je?

De reis van een talentvolle sporter richting topsport verloopt voor iedere sporter anders. Eén van de manieren richting topsport is via zij-instroom. Dit wordt door NOC*NSF en de sportbonden gefaciliteerd middels de TeamNL Talentdagen.

NOC*NSF en de sportbonden zijn daarom in 2009 gestart met de organisatie van de TeamNL Talentdagen (voorheen NOC*NSF Talentdag) voor Paralympische sporten en in 2014 met de TeamNL Talentdag voor Olympische sporten. Het is voor een aantal sporten namelijk nog steeds mogelijk om op latere leeftijd te beginnen en om na de juiste omgeving, begeleiding en training mee te kunnen strijden voor podiumplaatsen op toonaangevende mondiale seniorenevenementen, zoals de Olympische of Paralympische Spelen. Het gaat hierbij veelal om laat-specialisatie sporten of sporten (of posities binnen sporten) waarbij een specifiek onderscheidend kenmerk vereist is (zoals bijvoorbeeld lengte of omwentelingssnelheid op de fiets).

De TeamNL Talentdagen worden jaarlijks georganiseerd. Echter is het vanwege COVID-19 op dit moment nog niet duidelijk of en hoe de Talentdagen dit jaar zullen worden vormgegeven, deze opties zijn we op dit moment aan het onderzoeken.

Je kunt je daarentegen wel alvast aanmelden om op de hoogte te worden gehouden. Je ontvangt dan van ons bericht zodra we meer informatie hebben over de TeamNL Talentdagen voor dit jaar.

Privacyverklaring

Download hier de privacyverklaring