Kwaliteitsbewaking van sportvloeren en sportaccommodaties

De Nederlandse sportinfrastructuur is een van de beste van de wereld. Het is belangrijk dat we de kwaliteit van sportvloeren en –accommodaties op peil houden, zodat iedereen optimaal kan genieten van sport. Veel sportaccommodaties worden voor uiteenlopende sporten gebruikt en moeten voldoen aan alle eisen die voor het beoefenen van die sporten worden gesteld. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het plafond, ruimte rondom het speelveld, kwaliteit van de vloer, etc. Maar het gaat ook om veiligheid, bespeelbaarheid, uniformiteit en duurzaamheid van accommodaties.

NOC*NSF werkt nauw samen met accommodatiespecialisten van sportbonden (onder andere KNLTB, KNHB, Atletiekunie, KNKV en KNVB) om de kwaliteit van de sportinfrastructuur in Nederland te waarborgen.

NOC*NSF Sportvloerenlijst
Samen hebben we de NOC*NSF Sportvloerenlijst ontwikkeld, waar gemeenten, exploitanten, bouwbedrijven en andere geïnteresseerden informatie kunnen vinden over sportvloeren/sportvloerconstructies en de bijbehorende normeringen. Ook is er een lijst te vinden van alle erkende test- en keuringsinstituten. De NOC*NSF Sportvloerenlijst is te vinden op: www.nocnsf.nl/sportvloerenlijst.

Meer informatie
Heeft u een vraag over sportaccommodaties of sportvloeren, dan kunt u contact opnemen met Matthijs de Bruin van NOC*NSF via accommodatiezaken@nocnsf.nl.