do 18 okt 2018
YOG dag 12: beachvolleyballers bekronen sterk toernooi met zilver

Matthew Immers en Yorick de Groot 300x200Yorick de Groot en Matthew ImmersFoto: NOC*NSF

BUENOS AIRES - Beachvolleyballers Matthew Immers en Yorick de Groot hebben zilver veroverd op de Jeugd Olympische Spelen. Het Zweedse koppel David Åhman en Jonatan Hellvig was woensdag in de finale op het Green Park in Buenos Aires in twee sets te sterk. Hiermee komt het totaalaantal medailles voor Talent TeamNL op acht: vijf keer brons en driemaal zilver.

Het Nederlandse beachvolleybalduo, dat nu één jaar samenspeelt, kwam op de Jeugd Olympische Spelen ijzersterk voor de dag. In de poule werd gewonnen van Bolivia, Brazilië en Australië. In de knockoutfase moesten Mozambique, de Verenigde Staten en in de halve finale Argentinië eraan geloven. Pas tegen het gastland werd voor het eerst een set prijsgegeven.

Tegen Zweden ging het lang gelijk op. De Nederlanders legden risico in hun spel, maar maakten daardoor teveel fouten. De Scandinaviërs toonden zich scherper en wonnen de openingsset met 22-20. 

In de openingsfase van het tweede bedrijf gaven de teams elkaar opnieuw weinig toe. Maar halverwege wisten de Zweden toch een gat te slaan en hielden dit vast tot het eind: 21-15. "We wilden de finale echt winnen", zei Immers na afloop. "We hebben twee keer eerder tegen deze gasten gespeeld en beide keren verloren. Dit had onze comeback moeten zijn tegen hun, maar het was niet goed genoeg."

De Groot: "Vooraf hadden we getekend voor zilver. Ik denk dat als we morgen terugblikken, we kunnen zeggen dat het een heel goed toernooi is geweest. We hebben Brazilië verslagen, Argentinië en Amerika; we hebben mooie dingen laten zien."

Schoonspringen
Schoonspringer Dylan Vork kwam als laatste sporter van Talent TeamNL in actie. Aan de zijde van de Braziliaanse Anna dos Santos werd hij veertiende bij de mixed teams.

YOG 2018

YOG dag 12: beachvolleyballers bekronen sterk toernooi met zilver

Matthew Immers en Yorick de Groot 332x269
Deel dit via: