Profiel Paralympisch

Boekje Rolstoel 200x300

Let op: Het profiel Paralympisch zal op een andere datum en locatie getest worden, namelijk op 6 november 2016 in Amsterdam. Voor meer informatie en inschrijvingen ga je naar de website van de Paralympische talentdag.

Voor het profiel ‘Paralympisch’ richt de zoektocht zich op gehandicapte kinderen. Dit profiel is enigszins ‘ruimer’ dan de overige profielen omdat voor Paralympisch, naast de fysieke profielen, de match tussen handicap en sport zeer bepalend is voor kansen op het internationale senioren podium.

Kenmerken
Voor het profiel ‘Paralympisch’ zoeken we jongeren met een handicap die voldoen aan de volgende profielen:

  • Lang en sterk, of;
  • Snel en explosief, of;
  • Uithoudingsvermogen;
  • De wil om het maximale uit zichzelf te halen.

Net zoals de laat-specialisatie sporten voor Olympisch geldt ook bij Paralympisch dat bij deze sporten ervaring in een andere specifieke sport niet noodzakelijk is. Ervaring in sporten als bijvoorbeeld zwemmen en cp-voetbal, die net zoals bij de reguliere variant al vroeg moeten worden aangeleerd, is wel noodzakelijk om kans te maken op het mondiale podium. De resultaten uit de testen zullen tijdens de NOC*NSF Talentdag wel te allen tijde beoordeeld worden in het licht van gegevens als rijpingsleeftijd, gemaakte trainingsuren, balgevoel, coördinatie, etc.

Gedurende het bevestigingsprogramma van de sportbond en onder leiding van gespecialiseerde talentcoaches en experts zullen ook tactische, technische en cognitieve vaardigheden ontwikkeld en gemonitord worden en kan talent en potentie tot doorontwikkeling worden vastgesteld.

Deelnemende sporten
Klik hier voor meer informatie over welke sport het beste past bij jouw handicap.

Deel dit via:

Deelnemende sporten