vr 17 okt 2014
Ruiters als eersten gekwalificeerd voor Rio 2016

Jeroen Dubbeldam 300x200Jeroen DubbeldamFoto: ANP
ARNHEM - Tijdens de Wereldruiterspelen in het Franse Caen heeft de hippische equipe drie Olympische tickets en één Paralympisch ticket opgehaald. De springruiters, de eventers, de dressuurruiters en de para-dressuurruiters voldeden allen ruimschoots aan de NOC*NSF kwalificatie-eisen voor deelname aan de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.

Tijdens deze voor Nederland zeer succesvolle Wereldruiterspelen veroverden de dressuurruiters brons. Daarmee voldeden zij als eerste aan de Olympische kwalificatie-eis. De prestatie van het eventingteam was daarna ook goed voor een bronzen medaille. Later in het toernooi was er een gouden medaille voor de springploeg in het landenklassement.

De Paralympische equipe beleefde ook een uitstekend toernooi. Het para-dressuurteam ging met een mooie zilveren medaille huiswaarts en wist daarmee ook als eerste Paralympische sport directe kwalificatie voor Rio 2016 af te dwingen.

De kwalificaties zijn afgedwongen door de verschillende teams. De precieze invulling van de teams – welke ruiters met hun paard onderdeel uitmaken van de equipe in Rio – is te zijner tijd aan de bondscoach.

>> Lees meer op www.nocnsf.nl/rio2016
Rio 2016 Ruiters als eersten gekwalificeerd voor Rio 2016. Jeroen Dubbeldam 332
Deel dit via: