ma 23 mei 2016
Asics kledingpakket Olympic en Paralympic TeamNL gepresenteerd

Ascis pakket delegatiepak Rio 332

HOOFDDORP - In Hoofddorp is vandaag het kledingpakket voor Olympic en Paralympic TeamNL Rio 2016 gepresenteerd. Het kledingpakket is gemaakt door Asics, sinds de Olympische Winterspelen van Lillehammer (1994) Official Supplier van NOC*NSF.

Bij de ontwikkeling van het Rio-kledingpakket kreeg Asics duidelijke richtlijnen mee. Chefs de mission Maurits Hendriks en André Cats gaven aan dat de kleurstelling in harmonie moest zijn met de huisstijl van NOC*NSF, met vanzelfsprekend oranje dat overheerst. Hendriks: “De uitstraling moet in het verlengde liggen van de merkwaarden van NOC*NSF: TeamNL staat voor ‘sport, Nederland, warmte, trots, kracht en stoer’. Dat is wat we uit willen dragen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de kleding functioneel is en waar mogelijk wordt voorzien van mooie details, zoals geborduurde badges. Geen makkelijke opdracht, maar aan Asics is dit wel toe te vertrouwen.”

Asics ging met deze richtlijnen naar de ontwerptafel. In nauw overleg met de kledingcommissie, sporters, coaches en chefs de mission van NOC*NSF, leidde dit tot een functioneel kledingpakket, met strakke lijnen en een moderne, krachtige uitstraling. De collectie is een mix van herkenbare Rio-elementen en het DNA van ASICS. Zo is het motief van de bestrating van de Copacabana-boulevard op subtiele wijze verwerkt in het regenjack.

Asics kleding Rio 200x300

Bij het samenstellen van het pakket is er uiteraard rekening gehouden met de weersomstandigheden. De Olympische en Paralympische Spelen vinden plaats in de Braziliaanse winter, maar de gemiddelde temperatuur zal tijdens de Spelen toch wat hoger zijn dan in Nederland. Er is veel temperatuurverschil tussen dag en nacht: overdag is er de fel brandende zon, maar het is vroeg donker en dan koelt het af. Het kan in Rio behoorlijk regenen en er is een kans op een hoge luchtvochtigheid. Bovendien is er veel verschil tussen de sportlocaties; binnen en buiten, aan en op het water.

Aangezien er in het Olympisch Dorp recreatieve zwembaden zijn, bevat het kledingpakket deze keer ook bijpassende ‘strandgear’, zoals een bikini voor de dames, een zwemshort voor de heren en een badlaken. Het pakket bestaat uit 30 verschillende kledingstukken en met de diverse accessoires en schoeisel in totaal uit 41 items.

De merchandise is vanaf begin volgende week verkrijgbaar via Asics.nl en de Asics Flagship Store in Amsterdam.

Rio 2016

Asics kledingpakket Olympic en Paralympic TeamNL gepresenteerd.

Ascis pakket delegatiepak Rio 332
Deel dit via: