Hoogleraren Sport en Bewegen

Nederland kent 34 hoogleraren die zich (ook) met sportonderzoek bezighouden (ongeveer 1 procent van het totaal aan hoogleraren). Voor de totale lijst klik hier.

Sport speelt een cruciale, verbindende rol in onze maatschappij. Niet alleen zijn velen van ons regelmatig met sport bezig, er komt ook steeds meer bij kijken: hoogwaardige technologie, biochemie, fysiologie, pedagogiek – er is eigenlijk geen onderwerp in de wetenschap dat niet rechtstreeks aan sport raakt. Om ook een beeld te krijgen van de onderzoekers in de sport, aansluitend bij de wie-is-wie gedachten, is het idee voor een boek ontstaan. Sport en haar professoren, waarbij een aantal hoogleraren in het zonlicht worden gezet. Zie ook www.sportenkennisplein.nl/onderzoek/organisaties.
SportEnHaarProfessoren175
In het boek 'Sport en haar Professoren, Sportwetenschap in ontwikkeling' komen de dragers van sportonderzoek aan het woord. Dertien vooraanstaand sporthoogleraren vertellen over de actuele en toekomstige ontwikkelingen op hun vakgebied. Hoe verrichten zij onderzoek? Wat zijn hun wetenschappelijke passies, hun persoonlijke drijfveren? Wat zijn in Nederland momenteel de belangrijkste wetenschappelijke vragen op sportgebied? En hoe dragen zij het Olympisch Vuur uit?

Klik hier voor de pdf van het boek

U kunt het boek bestellen via www.sportenkennis.nl

Titel: Sport en haar professoren | Sportwetenschap in ontwikkeling
Realisatie: NOC*NSF, het W.J.H. Mulier Instituut en InnoSportNL
Omvang: 156 pagina's
Uitvoering: Gebrocheerd 16 x 24 cm
ISBN: 978 90 71 902 08 6
Prijs: € 15,-