Olympische Winterspelen van Beijing 2022

De Olympische Winterspelen van Beijing 2022 vinden plaats van 4 tot en met 20 februari.

Beijing zal daarmee de eerste stad zijn die zowel de zomer- als de wintereditie organiseert. In 2008 was Beijing gastheer van de zomerspelen.

In de Chinese hoofdstad zijn drie wedstrijdzones ingericht om de 109 events in zeven sporten te faciliteren: Central Beijing, Yanqing en Zhangjiakou. In Central Beijing worden curling, ijshockey, kunstrijden, schaatsen en shorttrack georganiseerd en van de sneeuwsporten staan snowboard big air en freestyle skiën big air op het programma.

Yanqing, op 80 kilometer ten noordwesten van Beijing, is gastheer van alpineskiën, bobsleeën, skeleton en rodelen. Zhangjiakou, nog verder naar het noordwesten in de provincie Hebei, organiseert de overige onderdelen van snowboarden en freestyle skiën en biatlon, langlaufen, schansspringen en de noordse combinatie.

In Beijing staan zeven nieuwe onderdelen op het programma: monobob (vrouwen), freestyle skiën big air (vrouwen en mannen), mixed team shorttrack relay, mixed team schansspringen, mixed team freestyle skiën aerials en mixed team snowboardcross.

TeamNL Beijing 2022 staat onder leiding van chef de mission Carl Verheijen.