vr 19 feb 2016
Skeleton: Noëlle Venneman veertiende, Bram Zeegers achttiende

noelle springt 300Noëlle Vennemanbron: IOC
HAFJELL - Skeletonster Noëlle Venneman is op de Jeugd Olympische Spelen als veertiende geëindigd. Bij de jongens werd Bram Zeegers achttiende.

Venneman, afkomstig uit de atletieksport, kende in de eerste run een snelle start, al was ze er zelf niet helemaal tevreden over. “Ik had 5.41 en heb wel eens 5.27 gestart.” Tot het tweede meetpunt lag de 15-jarige Enschedese tweede, daarna moest ze toegeven op de concurrentie. Bij meetpunt 3 zakte ze naar de achtste stek, waarna ze langzaam terrein prijs moest geven tot de vijftiende plaats op 2.39 van de snelste tijd van de Britse Ashley Pittaway, maar op slechts 1.24 van het podium. “Het ging op zich wel goed, al maakte ik wat foutjes”, was ze kritisch op zichzelf.

In de tweede run was Venneman opnieuw snel weg en nu hield ze tot het vierde meetpunt de derde tijd. Via de achtste plaats bij meetpunt vier liet ze daarna en knappe elfde tijd klokken, op 1.66 van Pittaway. Venneman eindigde als vijftiende op 4.05 van de Britse, die het goud greep voor de Duitse Hannah Neise (+0.96) en de Francaise Agathe Bessard (+2.22). “Die tweede run ging super goed, toen lukte alles wel, al had de start nog sneller gekund.”,

“Ik ben super tevreden”, glom Venneman na afloop. “Ik had eerder in de week nog een crash gehad en was wat bang geworden. Top vijftien had ik gehoopt, dus ik ben hier erg blij mee”.
bram300Bram Zeegersbron: IOC
Bij de jongens werd Bram Zeegers achttiende in de eerste run. De 17-jarige voormalig thaibokser uit Venray had de vijftiende starttijd, maar halverwege het ijskanaal van Lillehammer Olympic Sliding Center in Hafjell viel hij terug naar de achttiende stek op ruim tweeëneenhalve seconde van leider Jevgeni Roekosujev uit Rusland. “Een pr op de start, een klein foutje in bocht 12 waardoor ik in 13 in de problemen kwam, maar dat wist ik weer goed te corrigeren”, analyseerde hij zijn eerste optreden.

In de tweede run was Zeegers opnieuw als zestiende weg, maar nu wist hij zijn positie langer vast te houden. Halverwege verloor hij een plaatsje, maar die heroverde de Limburger in het slotstuk. “Goede start, bijna geen fouten en ook de laatste paar bochten gingen soepel.” Niettemin was zijn tijdwinst niet voldoende om te klimmen in de totaalstand, zodat hij als de nummer achttien op 5.40 achter de winnaar het Jeugd Olympische toernooi afsloot. Roekosujev veroverde het goud, voor de Noor Alexander Hestengen (+0.64) en de Duitser Robin Schneider (+0.80). “Ik was een beetje verbaasd over mezelf en heel tevreden hoe goed het is gelopen vandaag”, concludeerde Zeegers.

Bekijk de reactie van Noelle Venneman:Bekijk de reactie van Bram Zeegers:

Deel dit via: