wo 17 mei 2017
Eerste NL Sportconventie geslaagd

anders kijken300

Sport en congrescentrum Papendal was op 15 mei 2017 het inspirerende decor voor de eerste NL Sportconventie. Op deze zeer geslaagde bijeenkomst voor alle bestuurders, medewerkers van de Nederlandse sportbonden en van vele andere organisaties met een sterke band met sport, werd iedereen uitgedaagd om op een verrassende en soms ongebruikelijke wijze vanuit verschillende perspectieven naar de toekomst van de sport te kijken.

Meer dan 500 deelnemers hadden gehoor gegeven aan de oproep om naar Papendal te komen.Zij konden daar zo’n 40 verschillende workshops, inspiratiesessies, meet-ups, opentafelgesprekken, brainstorms, showcases en Q&S-sessies de recent ingezette transitie in de sport vanuit verschillende perspectieven ervaren en beleven.

Algemeen directeur van NOC*NSF Gerard Dielessen opende de conventie: "Het gaat goed met de Nederlandse sport. Er waren nog nooit zoveel Nederlanders aan het sporten als in het begin van dit jaar. We zijn er met zijn allen van overtuigd zijn dat we met de sport in Nederland goud in handen hebben. En daar kan heel Nederland van profiteren.

Maar we zijn er ook allemaal van overtuigd zijn dat de veranderingen om ons heen, zoals de digitale revolutie, de sport grote kansen biedt om het in de toekomst nog weer anders en nog weer beter te doen. Aan de hand van een ongekend divers programma worden we vandaag uitgedaagd om met andere ogen te kijken. Want met andere ogen zie je meer en kom je al snel tot nieuwe en verfrissende inzichten." 

Eén van de meest opvallende workshops werd verzorgd de Missing Chapter Foundation. Onder de sterk bezielende leiding van Prinses Laurentien van Oranje hielpen 25 leerlingen van De Klumpert uit Nijmegen de aanwezige volwassenen bij de vraag hoe we er voor kunnen zorgen dat de Nederlandse sportverenigingen de ‘coolste’ verenigingen van de wereld worden. De kinderen waren zeer eensgezind: zorg dat je er op een club echt bij hoort door alles samen te doen en zorg vooral voor veel plezier bij alles wat je doet.

Deze conventiedag werd afgesloten door de Algemene Vergadering van NOC*NSF waarvan een impressie elders te vinden is. 

Ook André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF, toonde zich na afloop erg tevreden: "In mijn beleving hebben we prachtige dag meegemaakt met de NL Sportconventie en Algemene Vergadering van onze vereniging. Ik heb ontzettend veel leuke reacties gekregen. De mensen waren enthousiast over de manier waarop dit allemaal is georganiseerd."

Veel aanwezigen trokken de conclusie dat met deze NL Sportconventie de transitie in de sport een echt ‘gezicht’ heeft gekregen. Bij het verlaten van Papendal maakten evenzoveel bezoekers de opmerking dat deze conventie zeker voor herhaling vatbaar is en er dus met recht van een eerste NL Sportconventie sprake was.

Klik hier voor meer info over de eerste NL Sportconventie van 15 mei 2017

Transitie

Eerste NL Sportconventie geslaagd

anders kijken332
Deel dit via: