di 18 sep 2018
41 sporters naar Jeugd Olympische Spelen

YOG2018-Teamfoto1 619x379

ARNHEM - Vandaag zijn de 41 sporters gepresenteerd die als Talent TeamNL gaan deelnemen een de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires, Argentinië. 

De talentvolle sporters van 15 tot 18 jaar van zeventien sportbonden en negentien disciplines gaan in oktober de competitie om de Olympische medailles aan. Zij komen uit in atletiek (discuswerpen), badminton, 3x3 basketbal, beach handbal, beachvolleybal, breakdancing, gewichtheffen, golf, handboogschieten, inlineskaten, judo, paardensport (springen), roeien, schoonspringen, tennis, triathlon, windsurfen, zeilen (nacra) en zwemmen.

Olympisch kampioen en oud-judoka Mark Huizinga is chef de mission van Talent TeamNL Buenos Aires 2018. “Dit voelt als een enorme eer. Ik ben trots op deze sporters, dit team. We gaan er met z’n allen iets van maken. Voor verschillende sporters is het ‘t eerste grote evenement of multi-sportevenement dat ze meemaken. Mochten ze ooit op de echte Olympische Spelen komen, hebben ze deze ervaring in hun rugzakje. De jonge sporters zitten in een fase dat het gaat om heel veel ervaring opdoen. Daarom zijn de Jeugdspelen een belangrijk moment in de ontwikkeling tot topsporter. Ik ben benieuwd hoe ze zich in de internationale competitie staande houden.”

In de rol als vlaggendrager van Talent TeamNL koos Huizinga voor de gewichtheffer Enzo Kuworge. “Met deze grote vriendelijke reus op kop sta je als Talent TeamNL meteen in de spotlight. Daarbij is het heel bijzonder dat we weer een gewichtheffer in onze Olympische geledingen hebben. Dat is sinds 1968 – Piet van der Kruk - ook niet meer het geval geweest. Ik heb alle vertrouwen in Enzo, hij is heel serieus met zijn sportcarrière bezig en ik zie in hem echt een voorbeeld voor de rest!” 

Het jongste lid van Talent TeamNL Buenos Aires 2018 is de vijftienjarige zeiler Bjarne Bouwer uit Giethoorn. In een gemengd team, samen met Laila van der Meer, bemant Bjarne de Nacra15. De Nacra15 is een supersnelle catamaran. Door het grote zeiloppervlak en de hoge snelheden wordt fysiek veel gevraagd van de zeilers.

De oudste sporter van het team is springruiter Rowen van de Mheen uit Hoevelaken, hij is achttien. Vorig jaar werd Rowen met zijn paard Q Verdi op een geweldige manier Europees kampioen bij de junioren. De ruiters rijden bij de Jeugd Olympische Spelen niet op een eigen paard, maar op door loting toegewezen paarden.

Jeugd Olympische Spelen Op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité worden de Youth Olympic Games (YOG) georganiseerd. Van 6 tot en met 18 oktober zijn in Buenos Aires zo’n vierduizend sporters actief in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. In voorbereiding op en tijdens het evenement doet een sporter veel unieke ervaringen op die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling tot topsporter. De twee eerdere zomeredities waren in Singapore (2010) en China (Nanjing, 2014).

Meer informatie over het evenement en een overzicht van de Nederlandse deelnemers en hun woonplaats is te vinden op: www.nocnsf.nl/buenosaires2018.

YOG 2018

41 sporters naar Jeugd Olympische Spelen

 

YOG 2018-Teamfoto3 332x269
Deel dit via: