ma 31 mrt 2014
Nederlanders zeer trots op prestaties van Olympic TeamNL in Sochi

Welkom Thuis Assen 300x200
ARNHEM - De prestaties van de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen in Sochi maken de Nederlanders trots. Dat is de uitkomst van een onderzoek van NOC*NSF, dat door onderzoeksbureau GfK is uitgevoerd.

Maar liefst 61 procent van de Nederlanders geeft een rapportcijfer 9 of 10 voor de prestaties van de Nederlandse sporters (Olympic TeamNL) bij de Olympische Winterspelen in Sochi. Meer dan een kwart (27 procent) geeft zelfs een rapportcijfer 10. Gemiddeld geeft Nederland voor de prestaties een 8,8.

Van de Nederlandse bevolking van 5 t/m 80 jaar geeft een derde aan zich door de prestaties van Olympic TeamNL in Sochi geïnspireerd te voelen om meer te gaan sporten. Bij jongeren gaat het zelfs om ruim 40 procent.

80 procent van de Nederlanders is trots op de prestaties van de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen in Sochi. 76 procent vindt dat de prestaties van de Nederlandse sporters bijdragen aan een positief beeld over Nederland. En 65 procent vindt dat de prestaties van Olympic TeamNL bijdragen aan het gevoel van saamhorigheid in Nederland.

NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen: “De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat onze Olympische en Paralympische helden een aanzienlijk deel van de Nederlandse samenleving inspireren. Ze maken ons trots en dragen bij aan onze nationale identiteit. Ook dat winnen we met sport. Het bewijst daarnaast dat topsport en sport voor iedereen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zo laat de NOC*NSF Sportdeelname Index in februari 2014 een recordhoogte van 138 punten zien.”

Zie ook:
- Onderzoek waardering prestaties Olympic TeamNL Sochi (PDF-bestand)
Sochi 2014 Nederlanders zeer trots op prestaties van Olympic TeamNL in Sochi. Welkom Thuis Assen 332
Deel dit via: