ma 01 jun 2015
Sanne van Kerkhof ambassadeur Jeugd Olympische Spelen Lillehammer 2016

sanne-van-kerkhof300Sanne van Kerkhof
ARNHEM - Oud-shorttrackster Sanne van Kerkhof gaat haar Olympische ervaring delen met de deelnemers aan de Jeugd Olympische Spelen (YOG) van Lillehammer, in februari 2016. De tweevoudig Olympiër is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) benoemd tot ‘Youth Ambassador’.

De 28-jarige Zoetermeerse, die na haar topsportcarrière in Friesland is blijven wonen, werd door NOC*NSF benaderd en voorgedragen voor de functie. “NOC*NSF zocht een jonge topsporter met Olympische ervaring, die onlangs gestopt is en zo nog een band met de sporters heeft.”, zegt Van Kerkhof, die als shorttracker van start ging op de Winterspelen van Vancouver 2010 en Sochi 2014. Haar werkgever Randstad, waar Van Kerkhof als intercedente werkt en die als Partner In Sport van NOC*NSF het inzetten van oud-topsporters als belangrijk thema heeft, was ook meteen enthousiast en verleent haar werknemer alle medewerking voor dit avontuur.

Lillehammer 2016
In Lillehammer vindt van 12 tot en met 21 februari 2016 de tweede wintereditie van de Jeugd Olympische Spelen plaats, een evenement waar topsporters in de leeftijd van 14 tot met 18 jaar aan deelnemen. Van Kerkhof zal deel gaan uitmaken van Youth Olympic TeamNL dat onder leiding staat van een andere oud-Olympiër, chef de mission Carl Verheijen.

De YOG is in het leven geroepen om, naast het uitkomen in een topcompetitie op mondiaal niveau, talenten te stimuleren door te gaan op de lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. “In deze leeftijdsklasse komen ze op een punt waarop ze voor de keuze komen te staan of ze de ingeslagen weg van topsporter willen blijven vervolgen. Ik kan jonge sporters vanuit mijn eigen ervaring laten zien wat er komt kijken bij een leven als topsporter,” omschrijft Van Kerkhof, in haar vrije tijd actief als techniektrainster van jonge skeeleraars en shorttrackers in het gewest Friesland, een van haar ambassadeurstaken.

De YOG-ambassadeurs maken deel uit van het programma Learn and Share, dat sinds de eerste YOG in 2010 in Singapore een onderdeel is van het topsportevenement. “Ik krijg nog van het IOC te horen wat precies mijn rol binnen dat programma is, maar Learn and Share is opgezet om de sporters bewust te maken van de Olympische waarden excelleren, vriendschap en respect. Daar ga ik ze voor enthousiasmeren.”

>> De hele lijst met Youth Ambassadors
Video:


YOG 2016 Sanne van Kerkhof ambassadeur Jeugd Olympische Spelen Lillehammer 2016 sannevankerkhof300
Deel dit via: