do 28 aug 2014
Jeugd Olympische Spelen in Nanjing afgesloten

Sluiting Nanjing 300x200
NANJING - In het Nanjing Olympic Sports Centre Stadium zijn donderdagavond de Jeugd Olympische Spelen Nanjing 2014 afgesloten. Maaike de Waard droeg de Nederlandse driekleur tijdens de vlaggenparade.

Nederland, dat met 41 sporters verdeeld over dertien takken van sport was vertegenwoordigd in de Chinese stad, gaat naar huis met twaalf medailles. Zwemster Maaike de Waard op de 50 meter rugslag, springruiter Lisa Nooren met team Europa tijdens de intercontinentale teamwedstrijd en Lisa Mullenberg tijdens de teamwedstrijd judo veroverden goud in Nanjing. Zilver was er voor zwemmer Kyle Stolk (200 meter vrije slag), de 5x5 hockeysters, de 3x3 basketbalsters en zeilster Odile van Aanholt. Nabil Ennadiri (taekwondo), judoka Frank de Wit, het wielerduo Wiebe Scholten/Niek Kimmann, zwemmer Mathys Goosen en windsurfer Lars van Someren gaan met brons naar huis.

"Van de 41 sporters gaan er 24 met een medaille naar huis. En we hebben nog een aantal top 6-plaatsen gerealiseerd. Dus deze groep heeft uitmuntend gepresteerd", oordeelde chef de mission Mark Huizinga, die onder de indruk was van het evenement. "De uitstraling van het evenement is echt van Olympisch niveau, zeker als je kijkt naar de venues, het dorp en de sfeer in de stad. En er is hier een component aan toegevoegd met een cultureel en educatief programma, waardoor de sporters zich ook op andere vlakken kunnen ontwikkelen."

Huizinga beaamt dat de Jeugd Olympische Spelen een goede leerschool zijn in de carrière van de sporters. "Bij mijn eerste Spelen was ik overrompeld door wat er speelde in de stad en met al die andere sporten. Als je die indrukken al eerder in je loopbaan krijgt, kun je je daarna makkelijker richten op dat waar het uiteindelijk om draait, presteren."

De volgende zomereditie van de Jeud Olympische Spelen vindt over vier jaar plaats in Buenos Aires. Over anderhalf jaar wordt de wintereditie in het Noorse Lillehammer gehouden.

Bekijk hier het hele interview met Mark Huizinga:

Nanjing 2014 Jeugd Olympische Spelen in Nanjing afgesloten. Sluiting Nanjing 332
Deel dit via: