Kaartverkoop en verblijf in Baku

Tickets Baku 225x150
De online kaartverkoop voor de Europese Spelen Baku 2015 loopt via de website van de organisatie. Kaartjes voor wedstrijden kosten gemiddeld tussen de twee en vijf euro, vanaf twintig euro voor de openingsceremonie en vanaf tien euro voor de sluitingsceremonie. Kinderen tot zestien jaar hebben bij de meeste wedstrijden gratis toegang. Voor alle wedstrijden van Baku 2015 zijn in totaal ongeveer 600.000 kaarten te koop.

Om Azerbeidzjan te bezoeken, is een visum nodig. Wie een kaartje heeft gekocht voor een wedstrijd van de Europese Spelen, of een document heeft met de bevestiging van de aankoop van een kaartje, krijgt de mogelijkheid om direct bij aankomst op het vliegveld van Baku een visum te kopen. De Nederlandse prijs van een visum voor Azerbeidzjan is 35 euro. Dit visum is dertig dagen geldig.

Voor alle wedstrijden van de Europese Spelen Baku 2015 zijn in totaal ongeveer 600.000 kaarten te koop. Alle informatie over de online kaartverkoop is hier te vinden.

Voor iedereen die van plan is om naar de Europese Spelen te gaan, heeft de Nederlandse ambassade in Baku een informatieboekje samengesteld. Het Oranje Boekje is via deze link te lezen of te downloaden.

In geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust, is het van groot belang dat de Nederlandse ambassade in Baku iedereen kan bereiken en/of informeren. Hiervoor kan men zich eenvoudig registreren. Lees er hier meer over. Het is verstandig om een kopie van het paspoort op zak te hebben.