ma 22 jun 2015
Zilver voor handboogschutter Sjef van den Berg, Fontijn stoomt door

Sjef van den Berg 332
BAKU - Op de tiende dag van de Europese Spelen in Baku veroverde Nederland de zestiende medaille. Handboogschutter Sjef van den Berg bezorgde Nederland zilver op de individuele recurve, waardoor de teller nu op 3 gouden, 6 zilveren en 7 bronzen medailles staat. In het bokstoernooi stoomde Nouchka Fontijn door naar de halve finales, terwijl Peter Mullenberg verloor van Teymur Mammadov.

Handboogschutter Sjef van den Berg veroverde vandaag zilver op de individuele recurve. De 20-jarige Brabander verloor in de finale van de Spanjaard Miguel Alvarino Garcia: 1-7 (28-28, 27-29, 27-28, 28-29). Rick van der Ven sneuvelde in de kwartfinales, Mitch Dielemans twee ronden eerder. Het was de tweede medaille voor Van den Berg, na de bronzen plak voor de mannen in de landenwedstrijd.

"Ik heb het gevoel dat ik zilver heb gewonnen en geen goud heb verloren", zei Van den Berg. "Ik had van tevoren had niet gedacht dat ik zo ver zou komen. In de finale heb ik ook niet slecht geschoten, maar de pijlen zaten net wat verder van het midden dan in de rest van de wedstrijd".

Lees er hier meer over

Bekijk hier de reactie van Sjef van den Berg:


fontijn300Fontijn (blauw) tegen ShambirFoto: Getty Images
Fontijn naar de laatste vier
Boksster Nouchka Fontijn bereikte de halve finales in het middengewicht (69-75kg). Kateryna Shambir (Oekraïne) was in alle drie rondes de mindere van de Schiedamse.

De 27-jarige boksster, Europees kampioene in 2014 en winnares van het brons op het WK in datzelfde jaar, was de rust zelve en schoot zelfs in de lach aan het eind van de tweede ronde. "Het toont aan hoe relaxed ik was. Als je te gespannen in de ring staat, ben je niet op je best".

Voor Peter Mullenberg eindigde het bokstoernooi in het licht zwaargewicht (-81kg) in de kwartfinales, tegen de voor eigen publiek boksende Teymur Mammadov. "Ik ben in mezelf teleurgesteld, omdat ik weet dat ik had kunnen winnen. Hij bleef maar weglopen, de hele tijd. Maar hier houden ze er schijnbaar van", baalde de 27-jarige bokser na afloop.
Sjef van den Berg 332
Deel dit via: