zo 28 jun 2015
Zilver voor BMX'er Twan van Gendt op Europese Spelen

BAKU - Twan van Gendt heeft zondag op de slotdag van de Europese Spelen zilver veroverd op het onderdeel BMX.

De Nederlander moest in de finale alleen de Fransman Joris Daudet voor zich dulden. Het brons was voor de Zwitser David Graf. Jelle van Gorkom kwam vroeg in de race ten val en werd achtste en laatste. "Ik had een goede start, maar kwam gelijk in een elleboog-gevecht met een Fransman", zei Van Gorkom. "Bij de eerste sprong werd ik gelanceerd en dan weet je dat het is afgelopen. Toen ik overeind kwam, wist ik dat ik enige was die was gevallen. Dan heeft het ook geen zin meer om op te schieten." 

Bekijk hier de reactie van zilveren Twan van Gendt:Bij de vrouwenwedstrijd slaagden Merle van Benthem en Laura Smulders er niet in een medaille te veroveren. Van Benthem werd vierde in de finale. Smulders, opgehouden door een valpartij, vijfde. "Mijn start was niet zo goed als die van vrijdag", aldus Smulders. "Die Française (Magalie Pottier) haalde me in. We raakten elkaar en aan de andere kant zat ook iemand heel dicht tegen me aan. Omdat ik niet wilde crashen, remde ik. Er komen namelijk nog een paar heel belangrijke wedstrijden aan. Ik had het graag beter gedaan, deze finale was een teleurstelling."

Het goud was voor de Deense Simone Christensen. Zij werd op het podium geflankeerd door Magalie Pottier (zilver) en de Tsjechische Aneta Hladikova.
Deel dit via: