Waarden van NOC*NSF

NOC*NSF werkt vanuit vijf waarden:

 • Excelleren
  Excelleren zit in elke keuze die we maken. Elke dag beter en sterker worden. Grenzen verleggen en jezelf overtreffen. We leggen de lat steeds hoger en streven naar het hoogst haalbare binnen en buiten de sport.

 • Samen
  Samen is de route naar succes. Elkaar beter en sterker maken. We geloven in samenwerking binnen en buiten het veld. Dit komt tot uiting in onze relaties en onderling, in partnerships, met sportbonden, verenigingen, het bedrijfsleven, overheden en de politiek.

 • Dynamisch
  De sport is altijd dynamisch, wij ook. We zijn flexibel, veerkrachtig, innovatief en slagvaardig, op het sportveld en daarbuiten.

 • Respectvol
  Respect is wat we geven en hoe we ons gedragen, ook als het moeilijk wordt. Ongeacht afkomst, leeftijd, gezondheid, beperking, religie of sociale positie. Zodat heel Nederland sterker wordt van de kracht van sport.

 • Verantwoordelijk
  De impact van sport op onze maatschappij is groot, onze verantwoordelijkheid daarmee ook. We nemen onze rol als verantwoordelijke organisatie voor de Nederlandse sport serieus, in goede en minder goede tijden.

Dit zijn de waarden die wij terug willen zien in al onze werkzaamheden en die ons ook voor de toekomst zullen blijven inspireren om de juiste dingen te bereiken. Want NOC*NSF is niet zomaar een werkgever. Het is een organisatie die regelmatig in het brandpunt van de sportwereld staat. Daar moet je mee om kunnen gaan.