Gerard Dielessen_88x62

16 feb 2012
Weblog Gerard Dielessen: opnieuw Friesland!

Nieuw Thialf 300
"Ik heb respect voor Wiebe Wieling, zijn mensen en alle Friezen die de afgelopen weken hun stinkende best hebben gedaan om het onmogelijke mogelijk te maken."

Zo besloot ik vorige week mijn blog over de Elfstedentocht 2012 die uiteindelijk toch niet door ging. En ik dacht dat Friesland langzaam weer uit het sportnieuws zou verdwijnen. Niet dus. Deze week werden we verrast door de opmerkelijke benoeming van Marco van Basten tot voetbalcoach van Heerenveen - ik wens beiden daarbij veel succes!- en volgende week gaan Provinciale Staten van Friesland het belangrijke besluit nemen om Nederland weer het beste ijsstadion ter wereld te geven.

En dat is belangrijk, want de beste schaatsers ter wereld en het beste schaatspubliek ter wereld verdienen het beste ijsstadion ter wereld. En daarmee ook de beste topschaatstrainingslocatie ter wereld. De schaatssport is toe aan innovatie. En dat kan maar op één plek gebeuren: In Nederland, in Heerenveen. Laten we trots zijn op wat Thialf ons de laatste decennia heeft gebracht. En daarop voortbouwen. Voor de recreatieschaatsers, maar ook als high level trainingslocatie voor onze nationale schaatstop.

Juist de afgelopen week werden we door het onvolprezen Andere Tijden Sport op een prachtige wijze herinnerd aan de primeur die Thialf met het WK in 1987 had ...om als eerste locatie ooit een indoortoernooi te organiseren. De rest van de wereld volgde snel. En dat niet alleen, de rest van de wereld wist Thialf ook aardig in te halen. Heeft dat niet te maken met de wet van de ‘remmende voorsprong’? Hoogste tijd om weer echt op kop te komen. En te blijven!

Die mogelijkheid is er nu. Of om in wielertermen te spreken: met de nieuwbouwplannen bij Sportstad Heerenveen en de provincie Friesland, gaat Thialf 'erop en erover'.

Ik kan niet wachten om de innovaties te zien die toegepast zullen worden ten behoeve van het trainings- en wedstrijdprogramma en ten behoeve van het publiek. Als we alle krachten bundelen, wordt Thialf inderdaad weer de beste schaatstempel van de wereld, blijft Nederland toonaangevend op schaatsgebied en Friesland de schaatsprovincie die het deze winter weer zo duidelijk was.

Dan moeten Heerenveen en de Staten van Friesland de komende weken wel zo slim zijn om de nieuwbouwvariant te kiezen die als enige weer een echte voorsprong op de rest van de wereld op zal leveren.

Nogmaals: ik kan niet wachten tot de eerste wedstrijden in het nieuwe Thialf worden gereden.

Gerard Dielessen
Algemeen directeur NOC*NSF

Lees hier de eerdere blogs van Gerard Dielessen.

Volg Gerard Dielessen op Twitter via www.twitter.com/gerarddielessen.
Weblog Weblog Gerard Dielessen: opnieuw Friesland! Nieuw Thialf 332
Deel dit via:

Reageren

Naam
E-mail
Reactie