Voorwaarden voor deelname

De Europese Olympisch Comités (EOC) en het organisatiecomité Sarajevo 2019 stellen samen vast welke takken van sport op het programma staan, aan welke tak van sport jongens en/of meisjes kunnen deelnemen en wat de leeftijdscategorie is voor elke tak van sport. Voordat sporters mogen deelnemen aan het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), worden zij door de bond voorgedragen aan NOC*NSF.

NOC*NSF stelt geen aanvullende sporttechnische eisen op voor uitzending naar het EJOF 2019. Wel stelt NOC*NSF een aantal voorwaarden voor deelname, zoals:

  • deelname aan het EJOF past bij de opleidingsfase van de sporter en is zo ook beschreven in het meerjarenopleidingsplan van de bond
  • de sporters maken deel uit van de jeugd- of juniorenselectie van de bond die hoort bij die opleidingsfase
  • de bond stelt een intern selectiebeleid op voor het geval er meer sporters sterk genoeg zijn om mee te doen dan dat er startplaatsen zijn
  • Aan de teamsporten, ijshockey jongens en curling jongens en meisjes in dit geval, mag je meedoen aan het EJOF als je hoog genoeg in de ranking staat van de Europese federaties in die leeftijdscategorie. Nederland doet in allebei de sporten niet mee aan het EJOF.

Meer informatie

Als je meer wilt weten over deelname aan het EJOF kan je als sporter terecht bij de contactpersoon bij je sportbond.