zo 21 jun 2015
Volleybalsters tweede in poule, Azerbeidzjan dinsdag tegenstander

Volleybalsters 300x200
BAKU – De Nederlandse volleybalsters spelen dinsdag om 16:00 uur in de kwartfinales van de Europese Spelen Baku 2015 tegen Azerbeidzjan. De Oranjevrouwen wonnen zondag hun vijfde en laatste groepsduel met 3-0 van Bulgarije: 25-20, 25-18 en 25-19.

Oranje won in Baku vier van de vijf groepsduels. Alleen Duitsland was woensdag te sterk.

Wielrennen
De Nederlandse wielrenners slaagden er niet in, in de prijzen te rijden bij de wegwedstrijd. Niki Terpstra liet zich lang vooraan zien en eindigde op de achtste plaats als beste Nederlander. “Ik ben tevreden over mijn vorm, maar niet over de uitslag”, zei de Noord-Hollander, die in de slotfase samen met Jens Keukeleire een vluchtpoging waagde. De Belg werkte echter niet mee aan het plan van Terpstra. “De eerste keer dat hij overnam dacht ik al: wat is hij eigenlijk aan het doen. De tweede keer zei hij dat nog even moest herstellen. Ik weet het niet. Ik heb wel gezegd dat ik het niet snapte. Maar als hij niet wil, dan houdt het op.''

Wouter Wippert eindigde de race als dertigste. Pim Lighthart, Stef Clement en Nick van der Lijke reden de koers niet uit. Het goud ging naar de Spanjaard Louis Leon Sanchez, die eerder ook al brons won in de tijdrit. Het zilver was voor de Oekraïener Andrei Grivko en het brons voor de Tsjech Petr Vakoc. ''De top die hier was, was niet heel breed. Maar de renners die er waren, zijn wel echt de top," aldus Niki Terpstra over het niveau van de race.

Handboogsport
Voor handboogschutster Esther Deden eindigden de Europese Spelen in de 1/16e finale. De Arnhemse moest haar meerdere erkennen in de Française Berengere Schuh, die de wedstrijd met 4-6 naar zich toetrok.

Schoonspringen
De twee schoonspringers die namens Nederland in actie kwamen, slaagden er niet in de finale te bereiken. Daphne Wils werd zeventiende in de kwalificatie van de 3-meterplank. Pascal Faatz werd bij de kwalificatie van het platformspringen negentiende.
Baku 2015 Volleybalsters naar kwartfinales tegen Azerbeidzjan.
Deel dit via: