Vijf kandidaten voor organisatie Spelen 2024

Beeld met ringen_200x300
LAUSANNE - Vijf steden hebben zich kandidaatgesteld voor de organisatie van de Olympische en Paralympische Spelen in 2024. Boedapest (Hongarije), Hamburg (Duitsland), Los Angeles (VS), Parijs (Frankrijk) en Rome (Italië) hebben voor de deadline, afgelopen middernacht, hun bidbook ingeleverd. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vandaag bekendgemaakt.

"Het zijn vijf uitstekende en hooggekwalificeerde kandidaatsteden", reageerde IOC-voorzitter Thomas Bach. "Alle steden hebben de Olympische Agenda 2020 omarmd met betrekking tot de toekomstvisie van hun stad. Duurzaamheid en nalatenschap zijn de hoekstenen van elk bid."

Voor Hamburg en Boedapest zou het de eerste keer worden dat ze het grootste sportevenement ter wereld organiseren. De drie andere kandidaten waren al eens eerder gastheer.

Bakoe en Toronto hadden ook plannen om zich kandidaat te stellen, maar beide steden haakten op het laatste moment af. In september 2017 wordt tijdens het 130ste IOC-congres in Lima besloten wie de Spelen van 2024 mag organiseren.