werkenindesport335 Dag 17: Werk en sport volop in ontwikkeling

Dag 17: Werk en sport volop in ontwikkeling

werkenindesport300
Jongeren via sport aan het werk
In 2014 zijn op verschillende plekken in Nederland projecten gestart om jongeren via sport aan werk te helpen. Bijvoorbeeld in Leeuwarden. Daar zetten jongeren uit de bijstand en werkzoekenden zich in om sportaccommodaties te onderhouden en sport- en beweegactiviteiten organiseren. De maatschappelijke stichting ‘Cambuur Verbindt’ van eredivisieclub SC Cambuur heeft presentatie- en motivatietrainingen georganiseerd voor bijstandsjongeren en organiseren ze banenmarkten.

In de regio Twente lopen vergelijkbare projecten, zoals ‘Scoren in de Wijk’, ‘Project re-integratie langdurig werklozen bij Rigtersbleek’ en ‘FC Noaber’. Stichting Vitale Sportvereniging, een verzameling van 14 sportclubs, en de BVO FC Twente hebben met hun sponsoren en business-clubleden vacatures voor jongeren in kaart gebracht en zijn jongeren aan deze vacatures gekoppeld.

Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling bij NOC*NSF: “Sportclubs hebben sterke netwerken van betrokken werkgevers en sponsoren. Deze connecties kunnen worden ingezet om jongeren aan een baan te helpen of werkervaring op te laten doen. De aanpak van jeugdwerkloosheid via sport breidt zich als een olievlek uit over het land en laat zien dat we veel winnen met sport.“

Platform werkenindesport.nl
In mei van dit jaar is het vernieuwde platform voor werken en werkgeverschap in de sport gelanceerd; werkenindesport.nl. Voor werkgevers biedt dit online platform alle informatie om het werkgeverschap op een goede manier uit te voeren en is het een aanvulling op de al bestaande website sportwerkgever.nl van de WOS. Werknemers, ook potentieel geïnteresseerden, kunnen op het platform alles vinden voor hun loopbaan in de sport.
 
Zo is er een overzicht van vacatures en stageplekken in de sport en kunnen zowel werknemers als werkgevers er informatie vinden over werk gerelateerde thema’s als persoonlijke ontwikkeling, loopbanen, mobiliteit, vitaliteit en de CAO Sport. Daarnaast is er een helpdesk, waar werkgevers en werknemers HR-gerelateerde vragen kunnen stellen.
Inmiddels is het platform uitgebreid met info voor topsporters, hebben meer dan 56.000 unieke bezoekers de site bezocht en zijn er ruim 170 vacatures geplaatst.

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis: “Mensen maken het verschil. Met het online platform werkenindesport.nl is zichtbaar dat de sport zich ook op HR-gebied verder professionaliseert. Met de informatie van het platform kunnen werknemers nog bewuster met hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling bezig zijn. En werkgevers kunnen hun werkgeverschap nog beter invullen.”
Deel dit via: