wo 29 jul 2015
Nyls Korstanje verovert goud op 50m vrije slag

Nyls Korstanje goud 300x200
TBILISI - Zwemmer Nyls Korstanje heeft de gouden medaille veroverd op de 50 meter vrije slag op het European Youth Olympic Festival in Tbilisi. De Nijmegenaar legde woensdag de kortste zwemafstand af in 23.26.

"Die is binnen", zei Nyls Korstanje met een grote glimlach op zjn gezicht, doelend op de gouden plak die hij zojuist had veroverd. Het eremetaal kwam hem toe. Korstanje toonde zich dit toernooi oppermachtig op de kortste sprintafstand. Hij zwom het snelst in de series en in de halve finales. Toch was de Nijmegenaar opgelucht dat de buit eindelijk binnen was. Een dag eerder haperde de tijdwaarnemening, waardoor hij zijn halve finale moest overzwemmen. Op die tweede race moest hij wel anderhalf uur wachten. "Uiteindelijk won ik die race ook. En je moet onder alle omstandigheden goed presteren. Wie dat het beste doet wint de medailles", reageerde de zwemmer nuchter.Korstanje heeft in Pieter van den Hoogenband een illustere voorganger. De drievoudig Olympisch kampioen won goud op het EYOF in 1991 in Valkenswaard. De zwemlegende stond in Tblisi op de tribune, als chef de mission van Team Netherlands. "Ja, mooi dat hij erbij was", reageerde Korstanje. "Ik hoop in de toekomst ook goud te winnen op de Spelen."

Het is de vierde gouden medaille voor Team Netherlands in Tiblisi. Dezelfde dag won atlete Merel van der Marel de 1.500 meter, eerder deze week was er ook goud voor atletes Diane van Es (3.000 meter) en Jasmijn Bakker (2.000 meter steeple chase).
Twee keer judobrons 300Kamphuis en Boes
Judoka's Lars Kamphuis en Joris Boes wonnen vandaag allebei brons. Kamphuis veroverde zijn plak in de klasse -60 kilogram, Boes in de klasse -66 kilogram.

De in Dronten woonachtige Kamphuis won in de eerste ronde van de Let Loganovskis, versloeg daarna de Pool Kaczor, maar verloor in de halve finale van de Georgiër Beglarishvili. In de strijd om het brons klopte de Nederlander Ibrahimov uit Azerbeidzjan.

Joris Boes bewandelde dezelfde weg door het toernooi. De inwoner van van Garmerwolde was in de eerste ronde te sterk voor de Let Zakulis, won toen van de Fin Heinonen, daarna van de Oostenrijker Czizsek, maar moest in de halve finale buigen voor de Oekrainer Manukian. Boes pakte uiteindelijk het brons door een overwinning op de Georgiër Niniashvili.
EYOF Tbilisi 2015 dag 3: Nyls Korstanje 332
Deel dit via: