Profiel Explosief en Snel: Rugby Sevens Dames

LET OP: het gaat hier specifiek over het programma voor de dames en dus niet de heren.

Leeftijd vanaf wanneer je kan presteren in het internationale seniorenveld
Dames: 22 jaar

Start talentidentificatie
Meisjes: 14 jaar

Parameters
Onderstaand zijn enkele parameters benoemd welke als voorwaarde gelden om kansrijk te zijn binnen deze sport. Enkele parameters zullen niet tijdens de NOC*NSF talentdag worden getest, maar zullen onderdeel zijn van het sport specifieke vervolgtraject. De scores op deze parameters worden gebruikt om te bepalen of iemand potentie heeft in deze sport, maar worden te allen tijde bezien in het licht van gegevens als rijpingsleeftijd, gemaakte trainingsuren, huidige trainingslocatie, etc.

Rugby Sevens dames:

- Antropometrie (lengte, zithoogte, gewicht, armspanwijdte);
- Acceleratie (10m sprint);
- Snelheid (30m sprint);
- Wendbaarheid (agility T-test);
- Explosiviteit onderlichaam (spronghoogte counter movement jump);
- Balgevoel;
- Coördinatie.

Sportloopbaan profiel 
In het sportloopbaan profiel kan je, voor de betreffende sport, de route voor een talent naar het podium vinden. Dit geeft voor sporters en coaches een beeld over welke tussentijdse stappen gezet moeten worden om in een optimaal programma terecht te komen, waardoor de kans dat je het beste uit je talent haalt groter wordt. Denk daarbij aan het aantal trainingsuren per week, welke verenigingen en trainingsgroepen de beste omstandigheden bieden en uiteindelijk welke talentselecties de sporter kunnen begeleiden naar een mogelijke internationale sportloopbaan.

Vervolgtraject
Twee weken na de Talentdag worden alle deelnemers geïnformeerd over het vervolgtraject. De groep sporters, die als meest kansrijk worden aangemerkt op de Talentdag, zullen worden uitgenodigd voor een uitgebreidere screening- en informatiedag georganiseerd door de betreffende sportbond.

Website
Voor meer informatie over het opleidingsprogramma van rugby sevens, klik hier

Deel dit via: