Banner Talentdag

Docent LO

Als docent LO heb je één van de mooiste taken in de ontwikkeling van je leerlingen: het voorbereiden op een leven lang sporten en de ontwikkeling van het bewegen. Door het ontwikkelen van deze potentie kunnen leerlingen het maximale uit zichzelf halen. Dit kan variëren van het aanzetten tot bewegen en participatie bij verenigingen, maar ook de juiste aanzet richting topsport. Als docent LO kun je ook bij laatstgenoemde  een belangrijke rol in spelen door leerlingen te adviseren over hun mogelijkheden richting topsport. En hier kunnen de Talentdagen bij helpen…

Sinds 2014 hebben docenten Lichamelijke Opvoeding (LO) dit onder meer gedaan door het informeren van hun leerlingen over de NOC*NSF Talentdag. Uit de herleiding van de aanmeldingen en hierop volgende doorstroom naar programma’s is de vakkennis van docenten LO onmiskenbaar gebleken! 

Ook dit jaar hopen wij weer op jullie steun om de sport in Nederland te helpen bij het identificeren en adviseren van deze sporters. Je kunt niet alleen leerlingen informeren en adviseren over de Talentdag, maar ook leerlingen die extreem scoren op de eigenschappen lengte, snelheid of uithoudingsvermogen een Wildcard geven. Gezien docenten LO hebben aangetoond over ‘het oog van de meester’ te beschikken, zijn deze leerlingen dankzij de Wildcard, zonder verdere selectie, verzekerd van deelname aan de NOC*NSF Talentdag (waarvoor zij zich nog wel online dienen aan te melden). Alle geïnteresseerde leerlingen kunnen zich natuurlijk aanmelden, graag zelfs. Bij de aanmelders zonder Wildcard zal NOC*NSF, wegens logistieke beperkingen, zelf nog een voorselectie toepassen op basis van de opgegeven informatie.

Wildcards


Gebruik als docent LO je oog van de meester en wie weet identificeer jij een nieuwe Olympisch Kampioen!

Klik hier voor het aanvragen van Wildcards.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Anne Ouwerkerk, via anne.ouwerkerk@nocnsf.nl.

Deel dit via:

Wildcards aanvragen?

Wilt u als Docent LO Wildcards aanvragen en/of de laatste informatie ontvangen m.b.t. de NOC*NSF Talentdag? Laat dan hier uw gegevens achter.

Jonge sporters over hun gymnastieklessen

Rolstoelbasketballer Sebastiao Nijman, volleybalsters Daphne Knijff en de baanwielrenners Matthijs Büchli en Elis Ligtlee vertellen over de rol die lichamelijke opvoeding heeft gehad bij hun keuze om topsporter te worden. 

Filmpjes en info

Bekijk hier sportspecifieke filmpjes en informatie voor docenten LO.