Statenverkiezingen 2015

Op 18 maart 2015 zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Voor de sport niet onbelangrijk. Provincies houden zich bezig met de inrichting van de omgeving, een goede infrastructuur en een sterke regionale economie. En scheppen daarmee de voorwaarden voor prettig, wonen en recreëren. Maar ook voor plezierig sporten en bewegen! Sport draagt bij aan de leefbaarheid, gezondheid, sociale samenhang, veiligheid en economie. En het levert een positieve bijdrage aan het imago van en provincie.
Iedereen in ons land moet kunnen genieten van het Nederlandse landschap, waarin met prettig moet kunnen sporten. De provincie kan als schakel tussen gemeenten, Rijk en andere partijen ervoor zorgen dat onze omgeving aantrekkelijk blijft! Door bospaden, wandelpaden en waterwegen open te houden en routenetwerken op elkaar aan te sluiten. Door de organisatie van sportevenementen te stimuleren en sportaccommodaties toegankelijk te houden.
Door de verschuiving van taken, meer eisen en minder geld moeten provincies keuzes maken. Die soms onbedoelde negatieve gevolgen hebben voor de sport. En dat is jammer, want we winnen veel met sport!
Daarom gaat de Sportcampagneteam NL richting de Provinciale Statenverkiezingen een Sportcampagne voeren. Het Sportcampagneteam NL is een samenwerking van NOC*NSF, sportbonden en Sportkracht12. Op deze pagina treft u meer informatie aan de Sportcampagne en het Sportcampagneteam NL.
Anky - Bonfire 200x150
Video
Bussemaker Proeftuin Den Bosch 200x150
Activiteiten, bijeenkomsten en debatten
Marleen van Iersel Sanne Keizer
Sportcampagneteam NL
Hardlopen 200x150
Actieplan Buitensport
Deel dit via:

Video: Anky van Grunsven

Provinciale coördinatoren Sportcampagne 2015


Voor de coördinator van het Sportcampagneteam NL, klik op de betreffende provincie.

Brabant
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland