Over Sportsubsidiewijzer

bas_hergelink225
Welke subsidies en financiële regelingen zijn relevant voor de Nederlandse sportsector? De Sportsubsidiewijzer geeft een indruk van het brede palet aan subsidiemogelijkheden.

Van subsidies voor doelgroepgerichte sportactiviteiten tot regelingen met betrekking tot milieuvriendelijk investeren, van Europese programma’s tot gemeentelijke potjes: je vindt het in de Sportsubsidiewijzer.
De Sportsubsidiewijzer is ontworpen in het kader van het NOC*NSF-project Sport & Europa. Derhalve vind je hierin alle sportgerelateerde subsidiemogelijkheden van de Europese Unie. Daarnaast bevat de Sportsubsidiewijzer relevante subsidieprogramma’s van nationale, provinciale en lokale overheden.

De subsidies in de Sportsubsidiewijzer betreffen niet alleen zuiver op sport gerichte programma’s. Ook subsidies die betrekking hebben op raakvlakken van de sport – zoals gezondheid, duurzaamheid en integratie – zijn opgenomen.

Deze interactieve tool stelt je in staat snel en eenvoudig, aan de hand van enkele vragen, de regelingen te vinden die het beste aansluiten op jouw beleids- en projectdoelen. Ga naar ‘’Start de Sportsubsidiewijzer’’ en beantwoord de vragen, dan selecteert de Sportsubsidiewijzer automatisch de mogelijkheden die voor jouw vereniging of organisatie relevant kunnen zijn. Ook voor een totaaloverzicht van de subsidies kun je op deze website terecht.

De Sportsubsidiewijzer wordt halfjaarlijks geactualiseerd. Ontwikkelingen van subsidies gaan sneller en bovendien bestaan er heel veel subsidies en regelingen. Het kan haast niet anders dan dat er regelingen en subsidies zijn, die weliswaar relevant zijn voor de sport, maar toch niet in deze Sportsubsidiewijzer staan. We stellen het zeer op prijs als je dat aan ons kenbaar maakt via info@noc-nsf.nl met als onderwerp ‘’subsidie gevonden’’.

De site www.sportwerkgever.nl is een handige site voor sportverenigingen die belast zijn met werkgeverstaken. Op deze website staat behalve veel informatie ook een aantal handige instrumenten. Hoofdthema’s zijn werknemers, vrijwilligers, zelfstandigen en verenigingen.