Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar

Logo Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 300x200j
De vakanties zijn voorbij, een nieuw politiek jaar dient zich aan. Er staan belangrijke onderwerpen op de politieke agenda voor de sport. Wat brengen het Nationaal Preventie Programma, nieuw kansspelbeleid en de gemeenteraadverkiezingen 2014?

De discussie met en binnen de politiek over sport is belangrijk, want we winnen veel met sport. Sport is passie, sport is verbroedering, sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect. Sport brengt economische groei, innovatie en internationaal aanzien. Als iedereen geniet van sport, zorgt dat voor een kern¬gezond Nederland. Sport is hét middel om Nederland sterker te maken. En het is natuurlijk geweldig om te doen.

Daarom gaan we op woensdag 11 september het parlementaire jaar voor de 7e keer sportief openen. Het Plein in Den Haag, voor de Tweede Kamer, verandert met een Krajicek Playground en een beachvolleybal City Court in een sportieve arena. In de middag, vanaf 12.30 uur, vinden hier Kids Games plaats voor kinderen uit Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Vanaf 16.30 uur nemen teams bestaande uit politici, topsporters, buurtbewoners en vertegenwoordigers uit onderwijs, zorg en bedrijfsleven het tegen elkaar op tijdens een voetbal-, hockey- of beachvolleybalwedstrijd. Deelnemers en aanwezigen worden op een interactieve manier gevraagd om hun mening te geven over sport en samenleving. 

Deelname aan de Sportieve Opening is op uitnodiging. Het evenement is niet vrij toegankelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met martien.louwers@nocnsf.nl.

Het programma ziet er als volgt uit:

16.30 uur
ONTVANGST

17.00 uur
DE AFTRAP - Een gesprek over het Nationaal Preventie Programma, nieuw kansspelbeleid en de kracht van sport binnen gemeenten

17.30 uur
DE EERSTE HELFT - Eerste ronde sportwedstrijden met reacties langs de lijn

17.50 uur
RUST - Vooruitblik op het WK Beachvolleybal en WK Hockey in Den Haag

18.00 uur
DE TWEEDE HELFT - Tweede ronde sportwedstrijden

18.20 uur
HULDIGING - Prijsuitreiking voor de coach van het beste team

18.30 uur
DE NABESCHOUWING - Gezamenlijke maaltijd in de Tweede Kamer

20.00 uur
AFSLUITING

Aanwezig zijn in ieder geval Martin van Rijn (Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Fred Teeven (Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie),Tweede Kamerleden Hanke Bruins Slot, Agnes Wolbert, Matthijs Huizing, Sjoerd Sjoersma, Angelien Eijsink, Sharon Gesthuizen en Peter Oskam, wethouders Antoinette Laan (Rotterdam), Eric van der Burg (Amsterdam), Karsten Klein (Den Haag), Joost Helms (Eindhoven), Bob Bergkamp (Breda), Willem de Jager (Lelystad) en Jeroen Olthof (Zaanstad), voormalig topsporters en oprichters foundations Richard Krajicek, Bas van de Goor, Floris Evers, Marc de Hond, Guus Vogels en wereldkampioenen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Terugblik 2012
In 2012 stond het thema ‘iedereen heeft recht op sport in de buurt’ centraal. Ongeveer 400 vertegenwoordigers uit de politiek, sport, zorg en andere sectoren namen deel aan deze inspirerende en dynamische editie van de Sportieve Opening. Het filmpje van de Sportieve Opening 2012 vindt u hieronder.