di 12 feb 2019
Shorttrackers door naar finale relay

190211 2 Yael Prengers in actie 300x200

De shorttrackers van Talent TeamNL hebben vandaag bij het European Youth Olympic Festival EYOF in Sarajevo de 500m en de halve finales van de relay gereden. Michelle Velzeboer, gisteren goed voor brons op de 1500m, haalde vandaag op de 500m een knappe vierde plaats. Yael Prengers bracht het tot de halve finales. Bij de jongens lukte het Jesse Speijers niet om zich in de series te plaatsen voor een vervolg, Zeno de Boer schopte het tot de halve finale. Deze sporters samen plaatsten zich als team op de relay vrij gemakkelijk voor de finale.

Zeno vertelt dat hij niet tevreden is met zijn resultaat op de 500 meter. “In de halve finale maakte ik een tactische fout. Ik startte niet goed, reed toen dat gat naar de anderen wel dicht, maar raakte daarbij een van de tegenstanders. Toen was ik mijn snelheid kwijt. Echt balen. Ik kan er maar één voordeel in zien: hier leer ik weer van.” Een dure les, die daarna weer direct in de praktijk gebracht kon worden bij de relay? “De relay hebben we samen met Rusland heel gecontroleerd gereden. Geen foutjes gemaakt. Het was de halve finale, de snelste twee teams gaan door,” licht Zeno toe.

Met Rusland is Talent TeamNL inderdaad door naar de finale, die vrijdag verreden wordt. Samen met Hongarije en Polen, de twee snelste teams uit de andere halve finale. “In onze leeftijdscategorie hebben we nog niet veel relays gereden,” vertelt Zeno verder. We trainen er wel veel op, maar veel wedstrijdervaring hebben we als team nog niet echt. Het gaat echter heel goed. De wissels verlopen soepel. Het is ook een heel leuk onderdeel. Je kan de hele tijd hard schaatsen!”

Gevraagd naar de komende twee – shorttrackloze – dagen, zegt Zeno dat hij heel graag gaat kijken bij de andere sporters van Talent TeamNL. De shorttrackers willen alpineskiester Kiara Derks, in de besneeuwde bergen, gaan aanmoedigen en een kijkje nemen bij de competitie van kunstrijdster Caya Scheepens. “Twee dagen geen wedstrijden, dat betekent wel uitrusten, maar vooral niet stram worden. We blijven dus wel in beweging, gaan niet de hele tijd stilzitten. De andere sporters opzoeken past dus heel prima in ons schema!”

EYOWF 2019

Shorttrackers door naar finale relay

190211 2 Yael Prengers in actie 332x269
Deel dit via: