di 11 sep 2018
Senegal aangeprezen als organisator Jeugd Olympische Spelen in 2022

Beeld met ringen_200x300

LAUSANNE - De vierde editie van de Jeugd Olympische Spelen vindt in 2022 plaats in Senegal, als het aan het IOC-bestuur ligt. Het zou de eerste keer zijn dat een groot olympisch sportevenement plaatsvindt op het continent Afrika.

Een evaluatiecommissie heeft de verschillende kandidaten onder de loep gelegd. Senegal kreeg de voorkeur boven Botswana, Nigeria en Tunesië. In oktober stemmen de individuele IOC-leden voor de gaststad, en dan is de officiële toekenning een feit.

Senegal wil de Jeugd Olympische Spelen cntreren rondom drie locaties: in de hoofdstad Dakar, in de nieuwe stad Diamniadio en in Saly aan de kust.

IOC-voorzitter Thomas Bach zegt over de aanbeveling: “Het is tijd voor Afrika. Afrika brengt zoveel succesvolle en prominente Olympiërs voort. Afrika is een continent van de jeugd. Daarom willen de Jeugd Olympische Spelen van 2022 naar Afrika brengen, naar Senegal.”

Aan de Jeugd Olympische Spelen doen toptalenten uit de hele wereld mee, variërend in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. De twee eerdere zomeredities waren in Singapore (2010) en China (Nanning, 2014). Volgende maand vindt in Buenos Aires, Argentinië, de derde editie van de Jeugd Olympische Spelen plaats.

YOG 2022

Senegal aangeprezen als organisator Jeugd Olympische Spelen in 2022

Beeld met ringen_332x269
Deel dit via: