Stap 1. Maak enthousiast

header_stap1
- Check de behoefte van je potentiële sporters. Het komt helaas voor dat een sportclub aangepast aanbod opstart waar geen behoefte aan is, waardoor het na een paar maanden weer stopt. Check daarom goed wat je doelgroep wil. De medewerkers van een regionaal sportservicepunt en de sportbond kunnen je helpen om daarvoor onderstaande vragen te beantwoorden:

Zijn er voldoende potentiële leden (personen met beperking) in de omgeving die geïnteresseerd zijn in sporten bij de club?

• Is er een club in de omgeving met sportaanbod voor personen met beperking of een club die het plan heeft om dit op te starten? Wat zijn hun ervaringen? Kan er worden samengewerkt met andere sportclubs?
• Zijn er andere organisaties in de buurt die activiteiten aanbieden voor personen met beperking? Wat bieden zij aan en wat zijn de ervaringen? Kan er worden samengewerkt met deze organisatie(s)?

Bekijk hier de adressen van de mensen die je kunt benaderen voor hulp.

- Zet de wens om aangepast sportaanbod te creëren op de agenda van de bestuursvergadering zodat je meteen draagvlak creëert binnen de hele club.

- Maak leden enthousiast zodat iedereen vanaf het begin wil bijdragen.

- Vind en bezoek een aansprekende sportclub ter inspiratie. Bedenk je dat je niet de eerste bent die zijn club ook voor mensen met een beperking wilt openstellen. Ga dus het wiel niet opnieuw uitvinden maar maak slim gebruik van wat anderen al gedaan hebben. Kijk hier voor aansprekende voorbeelden.
Deel dit via: