Deskundigheid trainers en bestuurders

Wat is het belangrijkste als het gaat om deskundigheid van trainers en bestuurders? Net als voor andere doelgroepen geldt dat als mensen met een beperking ergens gaan sporten of bewegen waar dat gezellig met anderen kan, waar een leuke trainer voor de groep staat die ook nog iets kan bijbrengen, waar ieder op zijn niveau kan presteren en waar het prettig vertoeven is, dan blijven ze daar langer actief sporten of bewegen.

Anders gezegd; sport- en beweegclubs waarvan het kloppend hart (het bestuur aangevuld met commissies en actieve leden en betrokkenen) zorgt dat de ‘gouden driehoek’ van aanbod-kader-accommodatie continu in balans is en waar de sociale samenhang groot is, slagen er als geen ander in om bestaande leden langdurig aan zich te binden. Als de sport- en beweegclubs dan ook nog open staat voor samenwerking met andere aanbieders en partijen uit de buurt in domeinen als zorg, welzijn en onderwijs, dan wordt het een plek waar ook niet-leden onderdeel van willen worden en zo uitgenodigd worden om actiever te worden.

Gelukkig zijn er allerlei bijeenkomsten, documenten en tips om hiermee aan de slag te gaan. Klik in het menu rechts op één van de onderwerpen voor meer informatie.
Deel dit via: