vr 20 mei 2016
Samen voor Goud gestart met geslaagde kickoff op Papendal

ARNHEM – Op Papendal is vorige week een kickoff-bijeenkomst gehouden van het project Samen voor Goud. Dit project, waarbij NOC*NSF mensen met een beperking die nu nog niet actief zijn aan het sporten wil krijgen door ze te koppelen aan een Paralympische sporter, is inmiddels van start gegaan met 65 deelnemers. 

Vier enthousiaste deelnemers aan het project waren naar Papendal gekomen om eerst kennis te maken met rolstoelbasketbalster Barbara van Bergen en CP-voetballer Peter Kooij. Zij zijn samen met atleet Ronald Hertog, die vanwege een trainingskamp niet aanwezig kon zijn, vanuit de Paralympische sport de 'aanvoerders' van het project. Daarna werd er samen gesport.

“Ik ben heel enthousiast over dit project”, zei Els Peters, één van de deelneemsters. “Echt heel bijzonder. Ik heb vroeger heel veel gesport. Sinds een jaar of tien kan dat niet meer, maar ik wil nu graag weer wat dingen oppakken. Uitgaan van wat ik nog wel kan, in plaats van wat ik niet meer kan. Ik heb de afgelopen jaren wel therapeutisch gesport om te sterk te blijven, maar wat ik heb gemist en wat ik vandaag ervaar, is dat samen basketballen in teamverband ook gewoon kan. Dat is een heel leuke eyeopener van deze ochtend.”

Ook Fernand Verweij is blij dat hij in aanraking is gekomen met Samen voor Goud, via een oproep op Facebook. “Ik merkte dat ik de motivatie miste om meer te gaan sporten, dus dit project was een mooie kans. Vanuit Samen voor Goud heb ik me inmiddels opgegeven voor CrossFit. Behoorlijk intensief, maar wel een goede uitdaging.”

Sportieve doelstelling

Het is de bedoeling dat alle deelnemers van het project voor zichzelf een sportieve doelstelling formuleren, waar ze het komende jaar middels sport aan kunnen werken. Alle deelnemers worden gekoppeld aan een Paralympiër, die de deelnemers het komende jaar zullen stimuleren en aanmoedigen om te blijven sporten. Tijdens een gezamenlijke sportdag in het voorjaar van 2017, kunnen alle deelnemers laten zien of ze hun doelstelling ook daadwerkelijk hebben behaald. Fernand Verweij heeft al een idee over zijn doelstelling. “Het mooi zijn als ik dan ‘muscle ups’ kan doen: onderaan een stang hangen en dan jezelf omhoog werken, totdat je helemaal boven de stang uit komt met gestrekte armen. En dat dan zo vaak mogelijk. Dat is alvast één doelstelling die ik nu kan verzinnen.”

Barbara van Bergen en Peter Kooij keken net als de vier deelnemers terug op een geslaagde kickoff. “Het is voor mensen met een beperking ontzettend belangrijk dat het mogelijk is om te sporten. Als wij voor deze mensen een extra motivatie kunnen zijn om alles uit zichzelf te halen, dan denk ik dat dat ontzettend mooi is”, aldus CP-voetballer Kooij.

Het is nog altijd mogelijk om je aan te melden voor Samen voor Goud. Stuur dan voor de sluitingsdatum van 1 juli een mail naar samenvoorgoud@nocnsf.nl. Meer lezen over Samen voor Goud kan op www.paralympisch.nl/samen-voor-goud.

 

NOC*NSF

Samen voor Goud gestart met geslaagde kickoff op Papendal.

Kickoff Samen voor Goud 332
Deel dit via: