Regulering full-contact vechtsport

Vechtsporten, zoals kickboksen, Muay Thai en Mixed Martial Arts, zijn vaak onderwerp van gesprek. Door deze sporten te beoefenen kun je jezelf verder ontwikkelen als mens. Bijvoorbeeld door het verleggen van mentale en fysieke grenzen, het leren omgaan met agressie (weerbaarheid en zelfbeheersing) en door het maximale uit jezelf te halen.

Helaas komen deze takken van sport nog te vaak negatief in het nieuws vanwege ongeregeldheden, incidenten, vermeende verbanden met criminele organisaties en de gezondheidsrisico’s. Belangrijkste oorzaak hiervoor is de grote mate van organisatorische versnippering van grote en kleinere sportbonden en het gebrek aan (zelf)regulering.

Het ministerie van VWS heeft NOC*NSF daarom gevraagd om samen met vechtsportbonden te komen tot een veilige, gereguleerde en goed georganiseerde full-contact vechtsportsector. En daarmee een positiever imago en een grotere maatschappelijke acceptatie te realiseren.
Clinic kickboksen 200x150
Doelen en resultaten
Training vechtsport 200x150
Aanpak
Lucia Rijker 200x150
Organisatie
Martial arts training 200x150
Voorgestelde maatregelen
Kickboksclinic 200x150
Video
Mail 200x150
Contact
Deel dit via:

Maatregelen: uw mening telt!

Maatregelen vechtsport 280

Verschillende maatregelen zijn bedacht om te komen tot een veilige en gezonde vechtsportsector. Lees hier de maatregelen en geef uw reactie via reguleringvechtsporten@nocnsf.nl.
Want uw mening telt! Uw suggesties worden meegenomen bij het vaststellen van de definitieve maatregelen.

Video