wo 04 mrt 2015
Nog honderd dagen tot de Europese Spelen Baku 2015

Olympic Stadium Baku 300x200National Stadium in Baku
ARNHEM – Over precies 100 dagen beginnen in Azerbeidzjan de Europese Spelen. Naar verwachting doen ruim honderd Nederlandse atleten van 12 tot en met 28 juni mee aan de eerste editie van dit evenement.

Tijdens de eerste Europese Spelen gaan meer dan zesduizend sporters uit heel Europa de strijd met elkaar aan, in twintig takken van sport: zestien Olympische en vier niet-Olympische. Twaalf sporten hebben een relatie met het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van Rio 2016. In totaal wordt er gestreden om 759 medailles in 253 medaille-evenementen. Tijdens de Europese Spelen wordt er gebruik gemaakt van achttien wedstrijdaccommodaties, waarvan zes tijdelijke. De venues voor turnen, BMX, zwemmen, sportschieten en het 68.000 plaatsen tellende National Stadium (atletiek, openings- en sluitingsceremonie) zijn nieuw gebouwd.

TeamNL heeft tot nu gekwalificeerden in de sporten basketbal (3x3 vrouwenteam), boksen (Nouchka Fontijn tot 75 kg, Peter Müllenberg tot 81 kg), kanovaren vlakwater (Eef Haaze), schermen (Bas Verwijlen), sportschieten (Peter Hellenbrand), triathlon (Maaike Caelers en Rachel Klamer), volleybal (vrouwenteam), wegwielrennen (vijf mannen en vijf vrouwen, namen nader in te vullen) en worstelen (Jessica Blaszka, vrije stijl tot 48 kg).

Chef de mission European Games TeamNL Jeroen Bijl verwacht dat het niveau van de competitie in Baku hoog zal zijn.Amnesty International grijpt het moment van 100 dagen tot de opening van Baku 2015 aan om aandacht te vragen voor de mensenrechtensituatie in Azerbeidzjan, het land waar Baku de hoofdstad van is. Zie daarvoor de site van Amnesty International.

Lees meer over Baku 2015 op www.nocnsf.nl/baku2015
Baku 2015 Nog honderd dagen tot de Europese Spelen Baku 2015. National Stadium 332
Deel dit via: