Aftrek van reiskosten

Ben je in loondienst en heb je van je woning naar je werk (bijvoorbeeld de plaats waar je traint) gereisd met het openbaar vervoer? En heb je daarvoor geen of weinig vergoeding ontvangen? Dan kan je in sommige gevallen voor de reiskosten een bedrag aftrekken van je inkomen. Door het bedrag van de reisaftrek wordt je belastbare inkomen verlaagd waardoor je minder belasting hoeft te betalen.

Je mag niet de echte kosten aftrekken, maar vaste bedragen uit de reiskostentabel.

Let op!
Ontvang je vanuit NOC*NSF een NS Business Card, dan kan je mogelijk geen gebruik maken van de aftrek van de kosten gemaakt met het openbaar vervoer. 


>> Terug naar de andere fiscale regelingen

Disclaimer
Ongeacht het feit dat de bovenstaande informatie zorgvuldig is samengesteld, kunnen NOC*NSF, NL Sporter en de Belastingdienst niet instaan voor (de gevolgen van) mogelijk onvolledige of verouderde informatie als gevolg van nieuwe, vervallen en/of gewijzigde wet- en regelgeving. Controleer daarom vooraf of de betreffende regeling nog bestaat, juist is en van toepassing is op jouw situatie.

Mocht je als lezer tegen onvolkomenheden aanlopen, of mocht je zelf nog aanvullende fiscale regelingen kennen die hier niet genoemd zijn, dan verzoeken wij je dit te melden via
athleteservices@nocnsf.nl. Zo houden we elkaar goed geïnformeerd over actuele wet- en regelgeving waar alle topsporters profijt van kunnen hebben!

Inzake aftrek van kosten:
Bij alle wet- en regelgeving die betrekking heeft op aftrek van kosten, spreekt het voor zich dat hiervoor alléén kosten in aanmerking komen die daadwerkelijk op de sporter drukken. Dit betreft dus niet de kosten die bijvoorbeeld al via het Fonds voor de Topsporter, je sportbond of je sponsor vergoed zijn.