do 25 jun 2015
Zilver voor estafettezwemsters op de 4x100 meter wisselslag

estafette wissel 300Steenbergen, Wijkhuijs, SChouten en Tjonk
BAKU - De Nederlandse estafettezwemsters hebben in Baku op het jeugd EK, dat onderdeel is van de Europese Spelen, een zilveren medaille gewonnen op de 4x100 meter wisselslag. Rusland bleef het¬†Nederlandse kwartet voor, Groot-Brittanni√ę tikt als derde aan.

Voor Nederland zwom Iris Tjonk de eerste 100 meter rugslag, waarbij ze als derde overgaf aan schoolslagzwemster Tes Schouten, die na het keerpunt een plaats prijs moest geven. Josien Wijkhuijs hield op de vlinderslag stand op de vierde plek, waarna Marrit Steenbergen al voor het keerpunt op zilveren koers lag. Rusland tikte in 4.03.22, Nederland in 4.07.99.

In de ochtendsessie hadden Marieke Tienstra (rug) en Frederique Janssen (vrij) de plaatsen van Tjonk en Steenbergen ingenomen. Oranje klokte toen in 4.16.63 de vierde tijd.

Overige afstanden
Marrit Steenbergen bereikte de finale op de 200 meter vrije slag. Laura van Engelen eindigde als negende. Marieke Tienstra werd twaalde in de series, Frederique Janssen veertiende, maar konden niet naar de halve eindstrijd omdat daar maar maximaal twee zwemsters worden toegelaten. Iris Tjonk werd dertiende op de 50 meter rugslag.
Baku 2015 Zilver voor estafettezwemsters op de 4x100 meter wisselslag. estafette wissel332
Deel dit via: