za 01 aug 2015
Team Netherlands sluit EYOF Tbilisi 2015 af met 15 medailles

Sering Perdok 332Sering Perdok
TBILISI - In Tbilisi is het dertiende European Youth Olympic Festival afgesloten. Turnster Sering Perdok droeg namens Team Netherlands de vlag tijdens de sluitingsceremonie in het atletendorp. Judoka Simeon Catharina veroverde op de slotdag brons in de categorie -90kg. Daarmee komt het totaalaantal plakken van de equipe van chef de mission Pieter van den Hoogenband op vijftien: vier keer goud, drie keer zilver en acht keer brons. 

De Nederlandse vlaggendrager tijdens de openingsceremonie kwam als laatste Nederlander in actie in het judotoernooi. In de klasse -90kg won Catharina in de eerste ronde op punten van Kalev Villem uit Estland. In de tweede ronde werd de Zwitser Luc-Bryan Heizl met een ippon verslagen. In de halve finale verloor de Hagenaar van de Rus Tumaev. "Ik was te gretig, waardoor mijn plan niet werkte", constateerde hij achteraf.

In de strijd om het brons tegen de Pool Ryciak zette hij zijn fout recht en pakte hij alsnog brons. "Ik ben er blij mee. Ik was wel teleurgesteld na de halve finale maar nu ga ik toch met een medaille naar huis. Ik was nog meer gemotiveerd die wedstrijd ingegaan om niet met lege handen naar huis te gaan."

Bekijk beelden van het beslissende punt waarmee Catharina de Pool Ryciak verslaat:


 
Julia Dijkstra slaagde er niet in een medaille te veroveren. De Heerenveense, die uitkomt in de klasse +70kg, won haar eersterondepartij nog wel van de Zweedse Kalpakidou, maar verloor haar tweede partij van Szigetvari (Hon). In de herkansingen redde ze het evenmin.

De jongensestafetteploeg plaatste zich vrijdag als twede voor de finale van de 4x100 meter.In de eindstrijd ging het echter mis en werden Bryan Pronk, Rafael Raap, Lars van Hoeven en Daan Lubberding gediskwalificeerd vanwege een verkeerde wissel. Speerwerpster Emma van Arendonk was de laatste Nederlander die in Tbilisi in actie kwam. De Roosendaalse kwam tot een afstand van 48.12 meter, wat haar de vierde plaats opleverde.
Tbilisi 2015 Team Netherlands sluit EYOF Tbilisi 2015 af met 15 medailles.
Sering Perdok 332
Deel dit via: