di 13 mei 2014
Watersporters gekwalificeerd voor Jeugd Olympische Spelen

odilevanaanholt300Odile van Aanholtbron: Watersportverbond
ARNHEM - Het Watersportverbond heeft twee zeilers en twee windsurfers voorgedragen voor kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen, die van 16 tot en met 28 augustus in het Chinese Nanjing plaatsvinden. Het gaat om Byte CII-zeilers Odile van Aanholt en Scipio Houtman en de Techno 293-surfers Aimee van ’t Hoff en Lars van Someren. NOC*NSF heeft deze voordracht gehonoreerd. Chef de mission Mark Huizinga voert Youth Olympic TeamNL tijdens Nanjing 2014 aan.

Tijdens het  Europese kampioenschap BIC Techno-surfen en het wereldkampioenschap Byte CII-zeilen, eind april op het Gardameer in Italië, haalde Nederland het maximum van vier startbewijzen voor Nanjing 2014 binnen. 

Odile van Aanholt, de Europees kampioene van 2013, veroverde in Italië de wereldtitel in de Byte CII-klasse. Bij de jongens greep Scipio Houtman het WK-zilver. Het EK van de BIC Techno-surfers verliep daarnaast boven verwachting voor de Nederlandse talenten. Waar in 2013 de startbewijzen voor de Jeugd Olympische Spelen nog ver buiten bereik leken te liggen, leidde een sporttechnische uitbreiding van het voorbereidingsprogramma  voor Lars van Someren tot een zesde plaats op het EK, terwijl Aimee van 't Hoff met een tiende plaats ook voldeed aan de kwalificatie-eis.

Tijdens de eerste Jeugd Olympische Spelen, in 2010 in Singapore, veroverde Daphne van der Vaart de zilveren medaille in de Byte CII-klasse. De broer van Odile van Aanholt, Just, eiste toen in de Byte CII-klasse het brons op namens de Antillen.

Voor meer informatie: 
www.nocnsf.nl/nanjing2014 
www.nanjing2014.org
#GoTeamNL #Nanjing2014 #youtholympics
Nanjing 2014 Vier watersporters gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen. logoNanjing2014
Deel dit via: