za 15 sep 2018
Vijftiende Nationale Sportweek van start

annamariethomas300

De komende vijftien dagen is het Nationale Sportweek. Vanavond openen Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF, en Jan Jaap Kolkman, wethouder sport in Deventer, de vijftiende editie van dit grote evenement. De opening vind plaats in park Keizerslanden in Deventer, een van de vijf host cities van de jubileumeditie van de Nationale Sportweek. 

De Nationale Sportweek wordt gehouden van 15 tot en met 29 september. Het is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Duizenden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland openen dan hun deuren en verzorgen sportclinics, -toernooien en -demonstraties. 

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Sport levert Nederland veel op. Onder andere als het gaat om gezondheid, sociale contacten, opvoeding, normen en waarden en trots. Maar bovenal geeft het mensen zelf veel plezier en voldoening. Met de Nationale Sportweek kunnen mensen in hun buurt eenvoudig en laagdrempelig kennis maken met verschillende sporten en zelf ervaren hoe leuk sporten is." 

In voorgaande jaren was er altijd één host city van de Nationale Sportweek, maar om te benadrukken dat het dit jaar de vijftiende editie is bestaat de sportweek van 2018 uit vijftien dagen met vijf host cities: Deventer (Bedrijfssport), Helmond (Verenigingen), Groningen (Jeugd en onderwijs), Heerenveen (Jeugd) en Den Haag (Politiek). 

Dit jaar is de Nationale Sportweek zichtbaarder dan ooit, onder andere via Radio 538, op melkpakken van Campina, in programma’s van SBS6, op Interbest reclamemasten en in advertenties in het AD en regionale dagbladen.

Bekende sportpromotors

Ook dit jaar heeft de Nationale Sportweek een aantal aansprekende sportpromotors. Onder andere Rico Verhoeven (Glory zwaargewicht wereldkampioen kickboksen), Bas van de Goor (Olympisch kampioen volleybal), Carlijn Achtereekte (Olympisch kampioen schaatsen), Mieke Cabout (Olympisch kampioen waterpolo), Willemijn Bos (Olympisch zilver hockey), Erben Wennemars (wereldkampioen schaatsen), Esther Vergeer (Paralympisch kampioen rolstoeltennis), Mimoun Mahi, (voetballer FC Groningen) en Annamarie Thomas (voormalig topschaatsster) promoten tijdens de Nationale Sportweek de sport.

Highlights tijdens de Nationale Sportweek

15 september: Start Nationale Sportweek in Deventer

16 september: Dag van de sportclub in Helmond

17 september: Dag van het sportakkoord

17 september: Start AH Sportactie

20 september: Dag van de Bedrijfssport in Deventer

23 september: Start Europese Week van de Sport

26 september: International Fitness Day

28 september: Sportieve opening van het Schooljaar in Groningen

29 september: #BeActiveNight en einde Nationale Sportweek in Amsterdam

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen. Let’s be #BeActive! www.ec.europa.eu/sport/week.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek op www.nationalesportweek.nl

NSW 2018

Vijftiende Nationale Sportweek van start.

annamariethomas332
Deel dit via: