wo 22 mei 2019
Den Haag vertegenwoordigt Nationale Sportweek NOC*NSF

annamariethomas300

Den Haag is host city van de Nationale Sportweek 2019, dat maakt NOC*NSF vandaag bekend. Samen met de andere host city Nieuwegein vertegenwoordigt Den Haag dit jaar de Nationale Sportweek, die plaatsvindt van vrijdag 20 september tot zondag 29 september. De Sportweek heeft als doel sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. De landelijke campagne staat dit jaar in het teken van ‘Sport doet iets met je.

Sport doet iets met je

Dat sport fitter maakt is bekend, maar het geeft ook meer zelfvertrouwen. Het maakt socialer, verbroedert en creëert nieuwe vriendschappen. Het thema ‘Sport doet iets met je’ zet in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport.

Gezonde en vitale stad

Vandaag ondertekende de gemeente Den Haag samen met andere partijen een overeenkomst om de komende drie jaar samen te werken aan een gezonde en vitale stad. Met het gastheerschap van de Nationale Sportweek  geeft Den Haag hier direct invulling aan. Bovendien werd vandaag het startsein gegeven voor de Nationale Diabetes Challenge 2019. Deze 20 weken durende ‘challenge’ eindigt tijdens de Nationale Sportweek en wordt dan op feestelijk afgesloten in Den Haag.  

Richard de Mos, wethouder Sport in Den Haag: "Bewegen is niet alleen gezond, maar ook leuk. Ik ben supertrots dat onze mooie stad de officiële host city van de Nationale Sportweek 2019. Tussen 20 en 29 september schittert Den Haag met mooie sportevenementen om Hagenaars in beweging te brengen. Hoogtepunten zijn de Stadsspelen in Sportcampus Zuiderpark en het Nationale Diabetes Challenge Festival in de Uithof. Ik maak direct van de gelegenheid gebruik om Hagenaars op te roepen om lid te worden van een van de vele sportverenigingen die Den Haag rijk is!"

Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF: “We vinden het mooi om te zien dat Den Haag zich zo intensief bezig houdt met sport. Sport doet echt iets met Den Haag, om in termen van onze landelijke campagne te praten. In 2022 mogen zij zichzelf Europese Sporthoofdstad van het jaar noemen. De Nationale Sportweek en de Nationale Diabetes Challenge zijn mooie en passende acties om deze titel met eer te dragen.”

Over de Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Doel van de Europese week van de Sport is om Europa te inspireren om meer te bewegen. Het is de 16e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert. Let’s #BeActive!

Sportweek

Den Haag vertegenwoordigt Nationale Sportweek NOC*NSF.

annamariethomas332
Deel dit via: