Ministerie van VWS

Topsport en Internationaal

De prestaties van topsporters dragen bij aan de ambitie van Nederland om bij de top 10 van beste sportlanden in de wereld te horen. Daarnaast inspireren medailles en prestaties van topsporters mensen om te gaan of blijven sporten en hun eigen grenzen te verleggen. Daarom investeert de Rijksoverheid in topsport zodat topsporters optimaal kunnen presteren en medailles kunnen winnen.

Daarnaast zijn internationaal toonaangevende evenementen van belang. Evenementen waar onze atleten voor eigen publiek kunnen presteren en die Nederland sterker maken, zowel in maatschappelijk als economisch opzicht. En waarmee we onze plek claimen in de internationale arena. Daarom investeert de Rijksoverheid in het naar Nederland halen en organiseren van deze evenementen.

Een eerlijke, respectvolle en gelijkwaardige competitie is essentieel om uit te maken wie zich de beste mag noemen. Die kan onder druk komen te staan door bijvoorbeeld doping en het kopen van wedstrijden (matchfixing). De Rijksoverheid probeert doping en matchfixing zowel op nationaal als internationaal niveau aan te pakken.

Zie ook:
- Dossier topsport op Rijksoverheid.nl