Kabinet brengt 750 miljoen voor goede doelen in gevaar

Het kabinet zegt de loterijen voor de samenleving belangrijk te vinden, maar handelt daar niet naar. De voorgenomen liberalisering brengt 750 miljoen aan opbrengsten voor maatschappelijke doelen in gevaar. Dat betekent een breuk met een eeuwenoude traditie van loterijen voor de samenleving.

Er komt ruimte voor internationale commerciƫle gokbedrijven die geen geld afdragen aan goede doelen. Zij richten zich op winst en niet op een beter en mooier Nederland. En de liberalisering van het wedden op sport trekt georganiseerde misdaad aan, met matchfixing en witwaspraktijken.

De sport kan niet zonder 65 miljoen uit de kansspelen. Zonder die bijdrage zal sport alleen voor het kapitaalkrachtige deel van de bevolking een positief maatschappelijk effect zal hebben.

NOC*NSF roept het kabinet op zichzelf serieus te nemen en het kansspelbeleid zo te moderniseren dat de maatschappelijke opbrengst wordt vergroot.

Vandaar dat NOC*NSF het kabinet een brief met een reactie op de voorgestelde nieuwe wet heeft gezonden en daar een door Richard Kraijcek ingesproken filmpje aan heeft toegevoegd waarin de bezwaren nog eens helder uiteen worden gezet.
Deel dit via:

Video: Loterijen verrijken de samenleving

Loterijen en play