vr 11 jul 2014
Kabinet maakt volgende stap samenwerking De Lotto en Staatsloterij mogelijk

Lotto-Staatsloterij 300x200
ARNHEM - De Ministerraad heeft vandaag groen licht gegeven voor de verdere voorbereiding van een mogelijke fusie tussen De Lotto en De Nederlandse Staatsloterij. Daarmee komt een substantiële bijdrage van naar te verwachten minimaal 50 miljoen per jaar voor de organisatie van de sport in Nederland weer in zicht.

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: “Het is voor ons erg belangrijk dat het kabinet heeft besloten dat De Lotto en de Staatsloterij verder kunnen werken aan hun samenwerking. We winnen veel met sport in Nederland, op allerlei gebied. Dat wordt deze dagen rondom het WK voetbal ook weer duidelijk. We zijn erg ingenomen met het feit dat het kabinet, met sportminister Schippers voorop, zich realiseert dat het van het grootste belang is dat een substantiële bijdrage voor de organisatie van de sport gewaarborgd blijft.”

Door de eventuele fusie wordt het mogelijk de afdrachten aan de sport, maatschappelijke organisaties en de Staat duurzaam te verbeteren. Er is door beide organisaties en de betrokken ministeries de afgelopen maanden hard aan gewerkt om deze belangrijke stap in de modernisering van de Nederlandse kansspelmarkt te kunnen zetten. De twee kansspelorganisaties hebben daarover een principeakkoord bereikt.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: ”Ik ben erg enthousiast over de kansen die een mogelijk nieuwe organisatie zou kunnen krijgen om met en voor de sport actief te worden. Het is nu ook aan ons om er voor te zorgen dat de sport in haar volle breedte maximaal van deze stap kan profiteren en daarmee heel Nederland.”

De beoogde samenwerking kan leiden tot een belangrijke speler in de online- en offline kansspelmarkt waarmee een substantiële bijdrage aan de sport wordt gewaarborgd.
NOC*NSF Kabinet maakt volgende stap samenwerking De Lotto en Staatsloterij mogelijk. Lotto-Staatsloterij 332
Deel dit via: