Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen (GR2018). Dat lijkt nog ver weg maar politieke partijen schrijven nú al hun verkiezingsprogramma’s. Dé gelegenheid om sport een mooie plek te geven in de verkiezingsprogramma’s, maar ook om na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 een prominente plek voor sport op de lokale politieke agenda te houden. Vooral de sportclubs kunnen de lokale politiek inspireren met de kracht van sport door hen uit te nodigen op hun club of samen een werkbezoek of (sport)debat te organiseren.
 
De gemeente maakt het lokale sportbeleid en geeft in verhouding tot de rijksoverheid veel meer uit aan sport (130 miljoen van het rijk tegenover 1,2 miljard van alle gemeenten samen). Succesvol samenwerken tussen gemeenten, de lokale politiek en sportclubs kan alle partijen veel opleveren. 
 
Op deze website vindt u alle praktische informatie over de sportcampagne richting de gemeenteraadsverkiezingen, zoals toolkits, handleidingen, campagneboodschappen en binnenkort een overzicht van alle bijeenkomsten, werkbezoeken en (sport)debatten van lokale Sportcampagne Teams.

Sportcampagneteam NL is een samenwerking van sportbonden, NOC*NSF, Sportkracht12 en de Vereniging Sport en Gemeenten met medewerking van het Mulier Instituut en het Kenniscentrum Sport.

Marleen van Iersel Sanne Keizer
E-zine

E-zine Sport in verkiezingspgrogramma’s

Tennis 200x150
SportcampagneteamNL
Kids vriendschap 200x150
Handleiding voor sportclubs

Download de handleiding voor sportclubs

Pleinvoetbal 200x150
Infographic

Download de infographic voor sportclubs

Hockeyveld in de wijk 200x150
Flyer

Download de flyer

bouwstenen200
Bouwstenen lokaal sportbeleid
Mail 200x150
Contact
Deel dit via:

Blog Gerard Dielessen

Gerard atletiekbaan 2017 300x200

Volg het weblog van Gerard Dielessen.

Meld je aan bij het Sportcampagne Team in jouw gemeente!

Kaartje