Congres Sportief verbinden, 20 september 2016 Jaarbeurs Utrecht

noc en vsu

De sportzomer van 2016 zit vol met grote evenementen. Na de EK Voetbal, de EK Atletiek en de Tour de France, vormen de Olympische en Paralympische Spelen in Rio het voorlopige hoogtepunt. De Nationale Sportweek zal van17 t/m 25 september de finale van de sportzomer zijn. Een week lang vieren we in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen. Utrecht is dit jaar trotse host city van de Nationale Sportweek en pakt groots uit met allerlei sportieve  evenementen. Op dinsdag 20 september organiseert NOC*NSF samen met de VSU het congres Sportief Verbinden in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze dag verwachten we ook het Paralympic TeamNL uit Rio weer thuis te verwelkomen. 

We bieden een avondprogramma met veel ruimte voor ontmoeting. Tijdens deze Sportief Verbinden, zullen o.a. (NL)coaches en trainers, vertegenwoordigers van sportverenigingen en sportbonden, gemeentelijke sportraden en professionals, evenementenorganisatoren en onderzoekers elkaar kunnen ontmoeten. 

Programma  (download het programma)

17:00 – 18:45 uur: 
Sportveld (incl. bedrijvenmarkt)
Gelegenheid om te netwerken en een maaltijd te nuttigen

18:45 – 20:00 uur: 
Plenair gedeelte met sprekers/interviews
Programma, zie hier.

20:00 – 22:00 uur: 
Inspiratiesessies
Tientallen breakoutsessies over tal van onderwerpen. Voor een overzicht zie hier

22:00 – 23:00 uur: 
Borrel
Netwerkgelegenheid, af en toe aandacht voor iemand op de zeepkist.

Met Sportief Verbinden willen initiatiefnemers VWS, G5, VSG, Kenniscentrum Sport, Sport & Zaken en NOC*NSF sport, politiek, bestuurlijk, maatschappelijk en commercieel Nederland met elkaar verbinden. Tijdens (sport)evenementen organiseren we inhoudelijke bijeenkomsten waar diverse doelgroepen elkaar ontmoeten, vinden en inspireren. 

Kijk hier voor een verslag en presentaties.

Inzameling sportspullen!
Tijdens de Nationale Sportweek zamelen we sportkleding, sportschoenen en sportattributen in. Neem dus sportspullen die jezelf, je kinderen of je club niet meer nodig hebben, mee naar het congres en deponeer ze daar in de speciale boxen. Samen met het Leger des Heils zorgen we dat de spullen goed terechtkomen. Zo geven we mensen die in armoede leven, mensen in maatschappelijke opvang en vluchtelingen de kans om (weer) te genieten van sport! Kortom, een goed moment om je kast weer eens uit te mesten en je omgeving aan te sporen hetzelfde te doen.

Graag zien we je op het congres met een flinke tas spullen!