Nederlandse Volleybal Bond: Ultimate Volley Xperience

uvxvolleybal

Ultimate Volley Xperience (UVX) is een sportvariant van het normale volleybalspel, waarbij jongeren in een zelf samengesteld team (minimaal vier spelers) deelnemen aan een UVX event. Deze events worden op vrijdagavond op bijzondere locaties (fabriekshallen, het dak van een winkel, een marktplein, parkeerplaatsen, etc.) gehouden. Ook kunnen er evenementen op scholen worden georganiseerd. Naast de wedstrijden spelen muziek en fun een belangrijke rol. Rondom UVX ontstaat een unieke community waarin de site www.uvx.nl een belangrijke rol speelt. Alles wijst er op dat UVX uitgroeit tot een concept waarmee steeds meer jongeren zich willen identificeren.

Wanneer een UVX-event of een UVX-tour in een stad of dorp wordt georganiseerd, wordt de volleybalvereniging bij de organisatie betrokken. Jeugdleden van de vereniging helpen met de opbouw, afbouw, promotie en uitvoering van het UVX-event. De leden van de volleybalvereniging en vrijwilligers zorgen samen met de medewerkers van UVX ervoor zoveel mogelijk jongeren te interesseren om vaker te komen volleyballen bij de plaatselijke vereniging.

UVX: create xperiences!

Doelgroep (leeftijd)
Jeugd van 12 - 18 jaar.

Continuering sportdeelname
Bij het organiseren van een UVX-tour of een eenmalig evenement wordt er contact gelegd met de volleybalvereniging(en) uit de buurt. Deze worden ingelicht over het naderende evenement en gevraagd hun medewerking te verlenen.

De samenwerking ligt in de voorbereiding en de uitvoering van de dag(en) zelf. De vereniging wordt een goede mogelijkheid geboden zichzelf te profileren onder de deelnemende jeugd.

Rolverdeling bond-gemeente-vereniging-andere partner
De gemeente is initiatiefnemer voor de tour of het evenement, zij is verantwoordelijk voor de promotie. De NeVoBo biedt wel promotionele activiteiten die kunnen worden ingezet. Meest gebruikt is de promotieactiviteit op scholen van het voortgezet onderwijs. Het is een presentatie van het concept in UVX stijl, waarbij de leerlingen zich meteen kunnen inschrijven.

Als organisator is de gemeente verantwoordelijk voor de locatie en de eventuele extra stroomvoorziening. De gemeente levert een contactpersoon, de Nevobo zal de leiding op zich nemen.

Kosten voor gemeenten
De kosten van een evenement variëren van € 2.000,- tot € 4.000,-. Verder zijn de bijkomende kosten/uren beperkt. De Nevobo neemt veel werk rond de voorbereiding van het evenement op zich.

Mogelijkheden tot maatwerk
Er kan een tour van verschillende evenementen worden samengesteld. In een tour worden ook evenementen op scholen voor middelbaar onderwijs georganiseerd. Ook kan een eenmalig evenement georganiseerd worden, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis. Er is dus veel ruimte voor maatwerk. Ook de manier van promotie van de evenementen kan verschillen. Dit wordt uitvoerig besproken voordat er een contract wordt opgesteld. Als ervaringsdeskundige zal de Nevobo een duidelijk advies geven aan de aanvragende partij.

Contactgegevens Nevobo
Bas Rauwerdink
030-7513628/06-15269326
bas.rauwerdink@nevobo.nl
www.uvx.nl