zo 22 jan 2012
Eerste Jeugd Olympische Winterspelen afgesloten

Sluitingsceremonie 300
INNSBRUCK - Op Medal Plaza in het centrum van Innsbruck is zondagavond de eerste editie van de Jeugd Olympische Winterspelen afgesloten. Vlaggendraagster Sanneke de Neeling ging Youth Olympic Team Netherlands voor bij de vlaggenparade tijdens de sluitingsceremonie.

Nederland, aanwezig met een team van zeventien sporters, won in Innsbruck zeven medailles: vier keer goud, één keer zilver en twee keer brons. Goud was er twee keer voor schaatsster Sanneke de Neeling (3000 meter en massastart), één keer voor Marije van Huigenbosch / Sanne Dekker in de tweemansbob en één keer voor ijshockeyster Julie Zwarthoed op de skills challenge. Sanne de Neeling won zilver op de 1500 meter, alpineskister Adriana Jelinkova (de supercombinatie) en Kimberley Bos / Mandy Groot (tweemansbob) waren goed voor brons.  

“Ik ben heel erg trots”, zei een tevreden chef de mission Carl Verheijen. “We gaan hier niet echt voor de medailles, kijken vooral naar de ontwikkeling van de sporters, maar ook dan is dit aantal medailles toch mooi meegenomen. Er komt in twee weken heel veel op deze atleten af. Sportspecifiek, dus hoe ze met de wedstrijden moeten omgaan, met de druk, met de media, maar ook hoe het is om twee weken met elkaar in zo’n dorp te zitten. Ik denk dat iedereen daar heel veel van geleerd heeft en dat dit een ijkpunt in hun carrière kan zijn.”

Bekijk hier het hele interview met Carl Verheijen:>> Lees alles over de Jeugd Olympische Winterspelen op www.nocnsf.nl/jos2012
JOS 2012 Eerste Jeugd Olympische Winterspelen afgesloten. Sluitingsceremonie 332
Deel dit via: